ZVEZDA ŠOKIRALA PANATINAIKOS: Rasterećeni crveno-beli na krilima Lojda pokorili Atinu

Novosti online

19. 03. 2021. u 19:30

KOŠARKAŠI Crvene zvezde pobedili su večeras u Atini Panatinaikos sa 86:82 (17:23, 23:17, 20:19, 26:23), u utakmici 30. kola Evrolige.

ЗВЕЗДА ШОКИРАЛА ПАНАТИНАИКОС: Растерећени црвено-бели на крилима Лојда покорили Атину

Foto: Evroliga

Zvezdu je predvodio Džordan Lojd sa 27 poena, pet asistencija i četiri skoka. Kori Volden postigao je 14 poena, Ognjen Kuzmić devet poena i pet skokova, dok su po osam poena dodali Marko Simonović i Lendri Noko.

U ekipi Panatinaikosa najefikasniji je bio Hauard Sent-Ros sa 21 poenom, sedam ukradenih lopti i četiri skoka. Mario Hezonja postigao je 15 poena, Jorgos Papajanis 14 poena uz osam skokova, a sa 14 poena utakmicu je završio i Janis Papapetru.

Panatinaikos je vodio većim delom prvog poluvremena, a Zvezda je na početku treće četvrtine uspela da povede četiri razlike. Grčki tim je posle toga napravio seriju i poveo je sa 11 poena razlike (59:48).

Na samom kraju treće deonice Zvezda je povela sa 60:59 poenima sa linije za slobodna bacanja Alekse Uskokovića.

Crveno-beli su dobro igrali u nastavku i serijom 18:0 poveli sa 66:59. Domaći su posle toga uspeli da se primaknu na pola koša, ali je Lojd košem doneo Zvezdi tri razlike, 79:76.

Sent Ros je zatim pogotkom za tri poena izjednačio na 79:79, ali je Lojd odmah vratio "trojku" i prednost crveno-belima. Posle neuspešnog napada Panatinaikosa, na drugoj strani terena oba slobodna bacanja ubacio je Branko Lazić za 84:79, na 11 sekundi pre kraja.

Hezonja je postigao "trojku" sedam sekundi pre kraja, a Lojd je ubacio dva poena sa linije za slobodna bacanja i obezbedio drugu uzastopnu pobedu Zvezde u Evroligi.

Zvezda sada ima devet pobeda i 21 poraz i zauzima pretposlednje, 17. mesto na tabeli, dok je Panatinaikos 16. sa 10 pobeda i 18 poraza, uz dve utakmice manje.

U sledećem kolu Zvezda će 25. marta igrati u Moskvi protiv CSKA, a Panatinaikos će u Istanbulu igrati protiv Efesa.

ČETVRTA ČETVRTINA

82:86 Lojd sa penala stavlja tačku.

82:84 Trojka Hezonje.

79:84 Lazić pogađa oba penala i rešava meč u Atini.

79:82 Sent Ros trojka, pa trojka Lojda i promašaj Hezonje.

76:79 Lojd opet probija odbranu Panatinaikosa.

75:77 - Simonović pogađa iz ne moguće pozicije. A onda trojka Hezonje, pa nesportska Dobrića. Papapetru to kažnjava i donosi neizvesnost.

70:75 - Lojd igra simutanku, pa trojka Papapetrua.

65:71 Lojd je trojkom u završnim trenucima napada ponovo odvojio crveno-bele, a nakon dobre odbrane Lazića iz kontre je materijalizovao polaganje i dodatno uvećao vođstvo pet minuta pre kraja

65:66 Grci su prekinuli seriju Beograđana, posle čega je usledio niz grešaka u napadu na obe strane. Isključen Kašaš, burno je reagovao na sudijsku odluku te je kažnjen drugom tehničkom greškom. Muke grčkog kluba produbio je Volden koji je bio precizan sa linije penala.

59:65 - Panatinaikos je četiri minuta bez poena što Zvezda koristi na najbolji naačin. Posle trojke Marka Simonovića domaćin je morao da zatraži tajm-aut.

TREĆA ČETVRTINA

59:60 - Zvezda je potpuno neutralisala vrlo loš period tokom sredine treće deonice i serijom 12:0 stigla do preokreta, te poslednjih 10 minuta dočekuje sa pola koša vođstva.

59:56 - Probudili su se crveno-beli i istopili zaostatak. Volden je trojkom smanjio zaoatatak, a onda sa linije penala sveo minus na jedan posed.

56:48 - Ne uspevaju Beograđani da nađu ritam, što atinski klub koristi na najbolji način.

53:48 - Serija 9:0 grčkog tima bila je povod da Dejan Radonjić zatraži tajm-aut. Zvezda je vrlo brzo sa plus četiri stigla do minus pet i definitivno joj je potrebna reakcija kako bi ostala u igri

51:48 - Drugi neuspeo napad crveno-belih u poslenjem minutu. Hezonja uz zvuk sirene pogađa. Onda i Sent Ros.

44:48 Pogađa i Dobrić trojku, ali Papapetru zakucava.

42:45 - Zvezda se raspucala u nastavku. Lazić je pogodio trojku, a pre njega i Noko.

DRUGA ČETVRTINA

40:40- Egal posle prvih 20 minuta u Atini.

38:37- Zvezda drži priključak u drugoj deonici.

34:33 - Simonović i Lojd sa pet poena za minut vraćaju Zvezdu u egal, Kataš uzima minutu odmora

34:28 - Uhvatila je Zvezda egal na krilima odličnog Lojda, ali onda je Panatinaikos odgovorio novom serijom i vratili su domaći plus šest.

28:21 - Nestvarna partija Sent Rosa, ubacio je i treću trojku.

23:21 - Noko i Lojd smanjuju prednost Panatinakosa. Dobro otvaranje četvrtine od strane Zvezde.

PRVA ČETVRTINA

23:17 Konfuzan završetak četvrtine. Radonjić je dobio tehničku, ne igra Panatinaikos ništa specijalno, ali ni Zvezda ne briljira.

18:14 Zvezda uglavnom daje poene sa centarske linije. Noko se razigrao i nastavio tamo gde je Kuzmić ranije stao.

14:10 Hezonja sa penal linije beleži svoje prve poene. Dobrić uzvraća trojkom. Konsolidovao se tim Dejana Radonjića.

11:7 - Kuzmić je probudio Zvezdu. Četiri poena protiv bivšeg kluba. Panatinaikos je izgubio tečnost u napadu.

9:3 - Trojka Papapetroua za plus devet domaćih. Uskoković prekida seriju Panatinaikosa sa dva poena, a onda i dodatnim poenima.

6:0 - Dve trojke Sent Rosa na početku meča. Zvezda nema rešenje u napadu. Katastrofalna igra crveno-belih u Atini. Više od tri minuta nisu postigli koš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri