KRAGUJEVČANI SE POJAČALI: Američki košarkaš stigao u Radnički

Novosti online

23. 02. 2021. u 17:05

AMERIČKI košarkaš Volter Mekbrajd potpisao je ugovor sa Radničkim iz Kragujevca do kraja sezone, saopštio je danas srpski tim.

КРАГУЈЕВЧАНИ СЕ ПОЈАЧАЛИ: Амерички кошаркаш стигао у Раднички

Foto: Depositphotos

On je došao u Radnički iz makedonskog Crnog Drima iz Struge, kao zamena povređenom Andreji Stevanoviću.

Mekbrajd ima 24 godine, visok je 188 centimetara i igra na pozicijama jedan i dva. Pre dolaska u Evropu, tri sezone je nosio dres Univerziteta Nortvud u drugoj diviziji NCAA lige, gde je prosečno postizao 13 poena po utakmici.

- S obzirom da u ovom trenutku imamo problema sa povredama spoljnih igrača, smatrali smo da bi nam dobro došao još jedan igrač u rotaciji, tako da smo nakon kraćeg razmišljanja odlučili da angažujemo upravo Mekbrajda. On je u ovih nedelju dana, koliko je sa nama, pokazao da je dobar momak, saigrači su ga brzo prihvatili, a da će biti kvalitetno pojačanje za nas, videlo se već na utakmici sa Pirotom. Nadamo se da će nastaviti da igra u istom ritmu do kraja sezone i da će opravdati naše poverenje - rekao je generalni sekretar SPD Radnički Ivan Milošević.

Amerikanac će u klubu ostati do kraja sezone, ali postoji opcija da se saradnja nastavi. On je drugi stranac u redovima Kragujevčana. Pre njega Radnički je doveo Australijanca Merijala Medinga.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024