MAESTRALNI JOKIĆ NASTAVIO NEVEROVATAN NIZ: Denver se vratio iz velikog minusa i slavio, rekord karijere Luke Dončića (VIDEO)

Č. V.

13. 02. 2021. u 08:07

NIKOLA Jokić nastavio je sa maestralnim partijama u dresu Denvera. Sjajni centar bio je najzaslužniji za novu pobedu Nagetsa.

МАЕСТРАЛНИ ЈОКИЋ НАСТАВИО НЕВЕРОВАТАН НИЗ: Денвер се вратио из великог минуса и славио, рекорд каријере Луке Дончића (ВИДЕО)

FOTO: AP

Tim Majka Melouna se vratio iz minus 19 i došao do trijumfa protiv Oklahome 97:95, uz novi dabl-dabl sjajnog centra.

Jokić je na parketu proveo 37 minuta, postigao je 22 poena, dodao je i 13 skokova, te devet asistencija.

Kada je Srbin na svom nivou, a ove sezone je to u svakoj utakmici Nagetsi obično dobijaju mečeve. Ipak, ne može 211 centimetara visoki Somborac sam da vuče Denver.

Nije ništa slutilo posle prvog poluvremena da će franšiza iz Kolorada doći do pobede. Ipak, odlična igra u nastavku, posebno četvrtoj četvrtini donela je Denveru priliku da dođe do novog trijumfa.

Osim Jokića dobar kod Nagetsa je bio Džamal Marej koji je takođe postigao 22 poena. Kod Oklahome najbolji je bio Džastin Džekson sa 20 poena, pratili su ga Hamidu Dijalo i Al Horford sa po 16.

Denver sada ima učinak 14-11, a Tanderi 10-15.

Šta tek reći za partiju Luke Dončića. Slovenac je odigrao utakmicu karijere. On je u pobede njegovog Dalasa nad Nju Orleansom 143:130 postavio rekord karijere, pošto je brojao do 46.

Ovo posebno dobija na značaju ako se zna da je Dončić u veću brzinu upalio tek u drugoj četvrtini (prvi period okončao sa dva poena).

Baš kao i Jokića pravo uživanje je gledati i Luku na parketu, koji iz meča meč pokazuje kakav je košarkaški umetnik.

Dobru utakmicu je odigrao i Kristaps Porzingis koji je meč okončao sa 36 poena. Na drugoj strani odličan je bio Zajon Vilijamson sa 36 poena, dok je Brendon Ingram dodao 30.

Maveriksi su na učinku 13-14, a Pelikansi 11-14.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)