MAESTRO JOKIĆ: Nadam se da sam uspeo da pomognem timu - MVP trka? Moram priznati... (VIDEO)

Novosti online

07. 02. 2021. u 08:37

GOTOVO da ne prođe veče da Nikola Jokić svojim postupcima na terenu ne puni novinske stupce.

МАЕСТРО ЈОКИЋ: Надам се да сам успео да помогнем тиму - МВП трка? Морам признати... (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Protekle noći je postavio novi rekord karijere pošto je protiv Sakramento Kingsa ubacio 50 poena, ali su Denver Nagetsi ipak izgubili od tima iz Kalifornije (114:119). 

Pored košgeterskog učinka imao je Jokić i 12 asistencija, osam skokova i tri blokade. Čak 23 poena postigao je u poslednjoj četvrtini, to nije bilo dovoljno za trijumf. 

"Nisam bio toliko agresivan, koliko fokusiran na meč. Bili smo oslabljeni, nekoliko mladih igrača je prvi put dobilo šansu da se istaknu. Pokušao sam da im pomognem. Ne znam da li sam uspeo u tome. U poslednjoj četvrtini sam uzeo mnogo šuteva u pokušaju da dostignemo rezultatski minus", rekao je Jokić posle meča.

Prokomentarisao je Jokić i činjenicu da Denver nema trijumf protiv ekipe iz prestonice Kalifornije. 

"Dobra su ekipa. Imaju Foksa, koji sjajno diktira ritam u napadu. Imaju mnogo oružja u napadu. Barns je bio sjajan, Holms, Halibarton. Odlično su šutirali, posebno u finišu meča. Mi utakmice dobijamo kada igramo dobru odbranu. Ovaj put to nije bio slučaj. Moramo više da razmišljamo o defanzivi, ako želimo da pobeđujemo", zaključio je Jokić.

Jokić je, zatim upitan šta misli o MVP trci ove sezone... 

"Naš pristup je da pobedimo u svakoj mogućoj utakmici, nismo toliko dobri da možemo da odmorimo i dignemo ruke od nekog meča. Svaka sledeća utakmica je mnogo važna za nas. Što se tiče priče o MVP tituli, moram priznati, zaista ne mislim o tome", kazao je Jokić.

Denver je, uprkos dobroj igri u ofanzivi, imao problema na drugom kraju terena.

- Bitno je da počnemo da još više verujemo jedni drugima, da zagrizemo još više, da kolektivno se zauzmemo za sebe i krenemo da se borimo. Mislim da odbrana igra veliku ulogu u našem sistemu i da mora da bude bolja - zaključio je Jokić.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri