POBEDA PROTIV LOKOMOTIVE JE MNOGO VAŽNA ZA PARTIZAN: Crno-beli u igri i za prvo mesto

G. K.

04. 02. 2021. u 19:08

USPEO je Partizan poput Feniksa da se uzdigne iz pepela utakmice sa Lokomotivom (71:69) i da zabeleži veliku, zlata vrednu pobedu kojom su odškrinuli vrata plasmana u četvrtfinale Evrokupa.

ПОБЕДА ПРОТИВ ЛОКОМОТИВЕ ЈЕ МНОГО ВАЖНА ЗА ПАРТИЗАН: Црно-бели у игри и за прво место

JUNAK Džoš Perkins/FOTO: KK Partizan

Crno-beli se trenutno sa učinkom od dve pobede i isto toliko poraza nalaze na drugom mestu grupe F, i u naredna dva meča će pokušati da kaparišu mesto među osam najboljih.

Kalkulacija, od kojih glava zaboli u ovakvim situacijama, ima pregršt. Jedno od tih je i mogućnost da izabranici Saše Filipovskog u treću fazu prođu sa prve pozicije, ukoliko u sledeće dve utakmice ostvare obe pobede (na gostovanju Trentu i kod kuće nad Metropolitanom), ali i pod uslovom da Lokomotiva u sledećem kolu bude bolja od Francuza u Parizu.

UKRŠTANjE SA GRUPOM H

PARTIZANOVA grupa F se u četvrtfinalu ukršta sa grupom H, u kojoj se nalaze Uniks, Andora, Gran Kanarija i Mornar. Tamo je na vodećoj poziciji trenutno ruski Uniks (već bio u grupi sa crno-belima u prvoj fazi) sa maksimalnim učinkom (4-0), sledeća je Andora (2-2), potom idu Gran Kanarija i barski Mornar sa skorom 1-3.

Kao druga opcija se nameće da crno-beli slave protiv Trenta u Italiji, ali i da Metropolitan savlada Lokomotivu. U tom slučaju bi "valjak" bio na skoru 3-2, "lokosi" na 1-4, a Trento na 2-3 i uz to bi imao lošiji međusobni skor od Partizana. Tako bi srpski predstavnik već u sledećem kolu obezbedio prolaz dalje.

Takođe, teoretski gledano, Partizan može i da pobedi samo Metropolitan i da bude na poziciji koja vodi dalje, pod uslovom da Lokomotiva savlada Trento u poslednjem kolu. U tom slučaju ni neuspeh protiv italijanskog tima ne bi imao uticaj, naravno, ukoliko Partizan ne upiše poraz veći od 28 razlike, koliko je dobio u Beogradu.

Heroj trijumfa nad skupocenom ruskom ekipom, Džoš Perkins, istakao je doprinos celokupnog tima.

- Držali smo se zajedno kao tim i u trenucima kada nam nije išlo. Želeli smo ovu pobedu. Bio sam pomalo frustriran zbog nekoliko promašaja, ali moji saigrači su me podržali. Dali su mi samopouzdanje da uzmem poslednja dva šuta, jer da mi nisu dali neophodnu podršku, verovatno ne bih imao hrabrosti da šutiram u odlučujućim trenucima - iskren je Perkins.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)