VOVORAS PRED ZVEZDU: Ovo je ključna utakmica za crveno-bele

Novosti online

29. 12. 2020. u 21:17

PANATINAIKOS u sredu igra protiv Crvene zvezde u 17. kolu Evrolige, a očekivanja od ovog duela izneo je trener tima iz Atina Jorgos Vovoras.

ВОВОРАС ПРЕД ЗВЕЗДУ: Ово је кључна утакмица за црвено-беле

Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Grk je svestan težine utakmice, posebno što su crveno-beli poslednja dva meča izgubili veoma ubedljivo.

- Zvezda ulazi u meč posle dolaska novog trenera i teških poraza u Evroligi i Jadranskoj ligi. Sigurno će pokušati da reaguju i naprave zaokret. Ovo će biti ključna utakmica za njih. Dobro smo upoznati s trenerskom filozofijom i radom Dejana Radonjića. On definitivno želi da ispravi stvari i pronađe novu energiju u igračima i timu. Zbog toga je pred nama ozbiljan posao, jer da bismo došli do pobede u Beogradu moramo da budemo fizički snažniji od njih i koncentrisaniji svih 40 minuta - rekao je Vovoras.

Mladi trener grčkog velikana je nastavio da govori o promeni na klupi Zvezde.

- Svaka promena trenera izaziva reakciju kod igrača, jer žele da se dokažu. Siguran sam da će pokušati da igraju s mnogo više energije, da budu snažni u duelima. Ali na nama je da se izborimo s tim i dođemo do pobede koja će nam dati snažan vetar u leđa za 2021. godinu.

Radonjić na ovom meču neće moći da računa na Lengstona Hola, Marka Simonovića, Džordana Lojda i Lendrija Noka.

- Lojd je najbolji igrač i strelac Zvezde, najveći deo napadačkih sistema igrali su se za njega. Mi smo spremni i za sve ono što Zvezda bude spremila za nas. Na nama je da igramo dobru odbranu i ostanemo fokusirani što je duže moguće. Pobeda nam zavisi od toga.

Vovoras je prokomentarisao i Lendrija Noka, koga navijači Zvezde tek treba da vide na terenu.

- Ljudi u Crvenoj zvezdi bolje znaju o izboru Noka. Ne mogu da komentarišem tako nešto. Pripremamo se za utakmicu kao da će oni igrati u punom rosteru, bez razmišljanja ko im igra, a ko ne - zaključio je Vovoras.

Utakmica Crvena zvezda - Panatinaikos igra se sutra od 19 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!