ČOVIĆ POSLE BRUKE U LAKTAŠIMA: Zvezda uvek najavljuje zemljotres, zabrinut sam za budućnost srpske košarke

Novosti online

28. 12. 2020. u 10:37

PREDSEDNIK Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu Prve televizije.

ЧОВИЋ ПОСЛЕ БРУКЕ У ЛАКТАШИМА: Звезда увек најављује земљотрес, забринут сам за будућност српске кошарке

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

On se osvrnuo na debakl crveno-belih u Laktašima na meču protiv Igokee, ali i rokadu na klupi gde je Dejan Radonjić zamenio Sašu Obradovića.

- Zvezda uvek najavljuje zemljotres. Svako ima pravo da opisuje, Zvezda je izgubila sa velikim rezultatom, bilo je to neočkivano i za mene, mislio sam da ćemo sa Sašom biti tri godine, ali to se dogodilo, videli ste stanje ekipe i to je rezultat sinoćne loše igre i neuobičajenog rezultata. Olakšavajće je što su Klipersi izgubili 51 razlike. Lotpa je okrugla - priča Nebojša Čović.

Čović je otkrio i kako je došlo do saradnje sa Radonjićem, koji je posle otkaza u Bajernu odlučio da preuzme Zvezdu, po drugi put.

- Zvao sam Dejana na razgovor, pričali smo sat i po dva, sutradan je razmislio i dobili smo potvrdu da hoće da se vrati i da zajednički nastavimo sezonu. Nemamo publiku sponzore, nemamo mnogo čega, ne kukam ali tako je, ne odustajemo od ciljeva. Mi smo na polusezoni, imamo još 16 kola u Evroligi i 12 u ABA, sve to mora da stane na osnovne ciljeve, osvajanje domaćih titula i pokušaj da u Evroligi uradimo što više.

Izgleda, da još nije kraj promenama u Zvezdi, sada je na redu i igrački kadar.

- Mi smo do sada iskoristili 18 od 20 igrača, tu se kriju određene promene, naravno trener i stručni štab određuju ko će doći, a naše je da to sprovedemo u delo u skladu sa mogućnostima. Početkom sezone Zvezda je bila kao mašina i onda smo pali dolaskom Ročestija i Brajanta, a sada je i Saša otišao. Oni se nisu uklopili u tim, nije bilo hemije, a i teško je igrati Evroligu i regionalno takmičenje, iako je to Zvezda godinama radila. Celo leto smo se bavili nevažnim stvarima, glupostima, sada ABA nema usvojene propozicije, proces se nastavlja, znamo ko je suvlasnik, ali je vreme izgubljeno i čekamo presudu. Dobro analiziramo sve kao i kriterijume suđenja.

Tabela Evrolige kaže da je Zvezda u donjem delu gde su takođe i Efes i Fenerbahče...

- Nije kasno za Top 8, razlika je 2-3 pobede i ukolko se stabilizujemo serija nas vraća. Nema navijača sada kada dođu protivnici u Beograd ne izgleda to isto kada su tu bili navijači, ambijent... ne mislim da je kasno možemo da uspemo u onome što je zacrtano

Stranci u srpskoj košarci su sve češća tema.

- Jako je teško stvarati igrače i igrati Evroligu... Cene domaćih igrača su znatno skočile, mi smo hteli da dovedemo Marka Gudurića, ali to nije bilo u skladu sa našim budžetima. Zabrinut sam za budućnost naše košarke, pa i naša reprezentacija je izgubila od Švajcarske. Mi nemamo zaštitu, deca od 12 godina odlaze, letos sam pričao o tome i kako to rade Real i Barsa kada dovlače mlade igrače. Puno dece odlazi i tu moramo da potražimo zaštitu, više nas niko ni ne štiti - konstatuje Nebojša Čović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024