SRBIJA ĆE NAVIJATI PROTIV NAŠIH U NBA: Dogovor FIBA i NBA uperen protiv srpskih košarkaša

Novosti online

22. 12. 2020. u 20:18 >> 20:22

СРБИЈА ЋЕ НАВИЈАТИ ПРОТИВ НАШИХ У НБА: Договор ФИБА и НБА уперен против српских кошаркаша

FOTO: AP

KALENDAR NBA lige za sledeću sezonu usklađen je sa košarkaškim turnirom na Olimpijskim igrama, ali ne i sa kvalifikacionim turnirima, koji će se poklopiti sa doigravanjem u najjačoj ligi na svetu.

To bi moglo da znači da srpski igrači poput Nikole jokića i bobana Marjanovića neće moći da učestvuju na kvalifikacionm turniru koji organizuje naša zemlja.

- Naša regularna sezona se završava u maju, pa će za skoro polovinu timova do tada biti gotova sezona. NJihovi igrači će moći da igraju u kvalifikacijama. Biće nekih igrača koji će biti sa NBA timovima tokom kvalifikacija - rekao je Tejtum.

Nekih će biti, ali nekih gotovo sigurno neće, a jedan od njih je i Nikola Jokić čiji Denver će gotovo sigurno daleko dogurati u doigravanju.

Tejtum je istakao da je bilo razgovora sa generalnim sekretarom FIBA Andreasom Zagklisom kako bi se omogućilo da najveće zvezde nastupe na Olimpijskim igrama.

- Andreas i ja razgovaramo na nedeljnom nivou već osam ili devet meseci otkako je počela pandemija virusa korona. U vrlo smo bliskom kontaktu, pričali smo sa Međunarodnim olimpijskim komitetom takođe. Naša sezona se završava pre Olimpijskih igara, a FIBA je zapravo pomerila kvalifikacione turnire u saradnji sa MOK-om kako bi došlo do dogovora sa nama i kako bi igrači iz NBA mogli tu da učestvuju - rekao je Tejtum.

NBA plej-of počinje 22. maja, a kvalifikacije za Olimpijske igre počinju 29. juna. To bi moglo da znači da će igrači čiji timovi odu daleko u plej-ofu propustiti kvalifikacije. Osim Nikole Jokića i timovi Bogdana Bogdanovića, Bobana Marjanovića i Nemanje Bjelice ciljaju na plej-of.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)