FILIPOVSKOG JE SRAMOTA: Ja sam kriv, pred nama su dve opcije

Novosti online

19. 12. 2020. u 20:22

TRENER Partizana Sašo Filipovski prihvatio je odgovornost za poraz od Krke u Novom Mestu.

ФИЛИПОВСКОГ ЈЕ СРАМОТА: Ја сам крив, пред нама су две опције

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana odigrali su svoju najlošiju utakmicu ove sezone u Novom Mestu i poraženi su od ekipe Krke.

Domaćin je na kraju slavio sa 69:50 u utakmici u kojoj Partizan praktično ništa nije mogao da pogodi. Crno-beli su na kraju imali šut iz igre 29 odsto, dok je Krka pogodila čak 12 trojki. 

"Teško je nešto reći o ovakvoj utakmici, razumete da me je sramota. Razočaran sam. Kada se gleda kako se odvijala utakmica jasno je da je bilo teško. Na početku su se odlepili trojkama, probali smo da se vratimo, ali nismo uspeli. Grešili smo, puštali su nas da šutiramo. U biti zaslužena pobeda Krke, odigrali su lep meč danas", rekao je šef struke Partizana, 

On je dodao da u njegovom timu nije bilo raspoloženog pojedinca. 

"U napadu nikako nismo uspeli, probali smo sa skokovima u napadu da se vfatimo, pokušali smo da nađemo raspoloženog igrača, ali ga nismo našli. Naleteli smo na minu i samo možemo da čestitamo Krki", smatra slovenački stručnjak. 

Dodao je da sada tim mora da radi kako bi izašao jači iz ovakvog poraza. 

"Kažu da što te ne ubije to te ojača, samo treba to preživeti. Jasno je da od 5 na 0, i od putovanja i od filozofiranja nema napretka Mi smo sad u ritmu samo putovanja i čuvanja neke energije, ali sada treba jednostavno ove dane iskoristiti za rad. Imaćemo sedam dana da radimo, pa imamo Veneciju. Ja verujem samo u rad, ne previše u priču", smatra Filipovski.

Naravno nije zadovoljan, ali je motivisan da podigne svoj tim u narednim mečevima.

"Normalno da sam razočaran i pogođen raspletom ove utakmice. Postoje dve opcije – ili se digneš ili propadneš. Ja ću da dam svoj maksimum da se to digne i da sa treningom dobijemo nazad kvalitet igre koju smo pokazali. Gubili smo neke utakmice za jedan poen, ali danas je to bila mina gde smo totalno podbacili u napadu", iskren je Filipovski. 

Sledeći potezi moraće dobro da se promisle. 

"Videćemo, nije sve samo na meni. Videćemo šta i kako, treba da se razgovara i sa igračima i sa menadžmentom, da nađemo neku zajedničku tačku. Najlakše je pokazati prstom, ali ja moram da prihvatim odgovornost za ovu utakmicu, pokazaću prstom samo na sebe zato što normalno kad se izgubi ovako utakmica, trener je taj koji sprema igrače. Danas ću da kažem – ja sam kriv za ovaj poraz", naglasio je trener Partizana i dodao da veruje da ovaj tim može da se plasira u plejof. 

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024