OBRADOVIĆ PRED BASKONIJU: Ova utakmica je za nas veći izazov nego Fenerbahče

Novosti online

08. 10. 2020. u 15:35

TRENER košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da je susret protiv Baskonije veći izazov nego što je to bio duel sa Fenerbahčeom na startu Evrolige.

ОБРАДОВИЋ ПРЕД БАСКОНИЈУ: Ова утакмица је за нас већи изазов него Фенербахче

FOTO: KK Cibona/Željko Baksaj

Crveno-beli sutra od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuju španskog šampiona u drugom kolu najjačeg klupskog košarkaškog takmičenja, a utakmica se igra bez prisustva publike i medija.

- Nakon Cibone, imaćemo dva ozbiljna treninga za pripremu protiv isto tako ozbiljnog rivala, ekipe Baskonije. Šampion ACB lige, ekipa koja je sigurno i pojačana u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su osvojili titulu. Na svakoj poziciji imaju iskustvo i kvalitet, po dva odlična igrača. Imaju veliku čvrstinu, mogućnost da kombinuju na pozicijama, dobre šutere, odlično trče. Imaju pleja koji sve to kontroliše - rekao je Obradović za klupski sajt i dodao:

- Baskonija je jos veći izazov nego Fenerbahče sa kojim smo igrali na startu sezone. Nismo dobro odigrali taj meč, pod utiskom starta sezone, duge pauze, uz nedostatak tih težih i većih utakmica u tom periodu. Sada polako treba da ulazimo u takmičarski ritam na najvišem nivou i pokušamo da dobijemo što više utakmica -  zaključio je strateg Zvezde.

Košarkaš crveno-belih Džordan Lojd rekao je da se ekipa nije dobro pokazala protiv Fenerbahčea i da su tada praktično pobedili sami sebe.

- Analizirali smo taj meč i vrlo pozitivni očekujemo sledeću utakmicu sa Baskonijom. Sjajan tim, odlični napadači, šuteri, u tom meču biće vrlo važno da zaustavimo njihove najvažnije igrače. Mi smo tim koji je okrenut čvrstoj odbrani. Moramo da budemo fokusirani, opušteni i da igramo našu igru i onda verujem da imamo šansu - naveo je Lojd.

Podsetimo, Crvena zvezda je na startu sezone u Evroligi poražena u Istanbulu od Fenerbahčea, dok je ekipa iz Vitorije na svom parketu pobedila Real Madrid.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?