TREBALA JE POBEDA CRNO-BELIMA: Partizan je konačno "prodisao"

G. KELIĆ

07. 10. 2020. u 22:42

UBRIZGALI su košarkaši Partizana novi vazduh u svoja pluća posle pobede protiv Venecije (95:73), u drugom kolu Evrokupa, što je prvi trijumf u ovoj sezoni i, slikovito rečeno, raširili krila pred naredne veoma bitne izazove koji ih očekuju.

ТРЕБАЛА ЈЕ ПОБЕДА ЦРНО-БЕЛИМА: Партизан је коначно продисао

FOTO: KK Partizan

Prvi je derbi ABA lige protiv Budućnosti u subotu u Beogradu, a onda gostovanje Uniksu, sledeće srede.

Mnogi su posle bolnog poraza protiv Huventuda, pa i nenadanog u meču sa Borcem, već upisali novi u okršaju sa italijanskim timom koji je kvalitetniji rival od prethodna dva i uz sve to je u odličnom raspoloženju stigao u Beograd. Međutim, pokazao je "valjak" reakciju šampionskog tima i gen velikog kluba. Prepoznao je trener Vlado Šćepanović simptome slabosti svog tima i poput iskusnog primarijusa ih izlečio igrom sa dve petice, čime je dobio na potentnosti skoka.

Mnogo će ovo značiti crno-belima na kontu samopouzdanja, što priznaje i Ognjen Jaramaz, najkonstantniji igrač beogradskog tima od početka sezone.

- Veoma važna pobeda za nas, za naše samopouzdanje. Igrali smo fantastično, sa ogromnom energijom, pre svega u odbrani. Sada bi trebalo da idemo ka tome da imamo kontinuitet ovakvih igara, jer definitivno imamo kvalitet - kaže Jaramaz.

DANGUBIĆEV POTEZ VEČERI

NEMANjA Dangubić je početkom četvrte četvrtine u svom prepoznatljivom maniru izveo spektakularno zakucavanje koje je proglašeno potezom večeri u Evrokupu.

Pametno je Partizan odigrao u drugih 20 minuta, pre svega u ofanzivi. Videvši da ih šut sa linije 6,75 ne služi dobro (6/19), napadali su domaći košarkaši preko niskog posta, a u tom segmentu je posebno dobar bio Rašon Tomas, koji je "terorisao" goste.

- Znali smo da je Venecija sjajan tim, jedan od najjačih u Evrokupu. Naša energija je bila ključna. To će nam biti jedna od prednosti cele sezone. Navijači nam obično daju ogroman doprinos u energiji, ali sada moramo da krenemo da stvaramo to sami i da tu akumuliranu energiju generišemo na pravi način - zaključio je Tomas.

I ta stvar je jasna. Partizanu će svaka utakmica kod kuće biti teža nego inače bez pomoći verne publike, ali upravo u tim i sličnim situacijama se vidi razlika između pobednika i gubitnika.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?