LEJKERSI UKROTILI JOKIĆA: Los Anđeles na korak od velikog finala NBA lige! (VIDEO)

Novosti online

25. 09. 2020. u 07:54 >> 09:01

ČETVRTI meč u finalu Zapadne konkverencije NBA lige pripao je Los Anđeles Lejkersima koji sada protiv Denvera imaju vođstvo od 3:1.

ЛЕЈКЕРСИ УКРОТИЛИ ЈОКИЋА: Лос Анђелес на корак од великог финала НБА лиге! (ВИДЕО)

Foto AP

Lejkerse samo jedna pobeda deli od plasmana u veliko finale. Uspeli su da u potpunosti zaustave Nikolu Jokića igrači tima iz Kalifornije, te im je to i donelo pobedu 114:108. 

Ključna je bila situacija na tri minuta do kraja meča. Tada sudije nisu svirale faul u napadu Lebrona Džejmsa nad Džamalom Marejem pri rezultatu 105:102. 

Ključni detalj meča dogodio se tri minuta prije kraja, kada su sudije propustile da sviraju faul Džejmsa nad Marejem, u napadu Denvera pri vodstvu Lejkersa 105:102. 

"Jezeradžije" su potom pobegli na 109:102, a onda u penal završnici "odbranili" vođstvo i stigli na pobedu od velikog finala NBA lige.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Entoni Dejvis sa 34 poena uz šut 10/15 iz igre. Lebron Džejms je ubacio 26 poena uz devet skokova i 8 asistencija. 

Dvocifreni su bili Kentavijus Koldvel-Poup sa 13, Dvajt Hauard sa 12, Rondo je postigao poen manje, a Kuzma je ubacio 10. 

Kod Nagetsa se istakao Džamal Marej sa 32 poena (12/20) i 8 asistencija. Nije imao podršku saigrača, sa raspoloženom centarskom linijom Lejkersa nije mogao ni Nikola Jokić. Ubacio je Srbin samo 16 poena uz šut iz igre 6/13, dodao je sedam skokova i četiri asistencije. 

Treba istaći da su saigrači Jokića i Mareja odigrali poprilično loš meč, posebno u odbrani gde su Lejkersi sa lakoćom poentirali pored Portera, Krega, Plamlija i iskusnog Milsepa koji je takođe brzo ušao u problem sa faulovima, a imali su i duplo više ofanzivnih skokova od Nagetsa (12-6).

Peti meč je na programu u noći između subote i neđelje, takođe od 3 sata po našem vremenu.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri