LEJKERSI POSVETILI DAN BRAJANTOVIMA: Lebron se povukao iz igre kada je postiga Kobijev skor (FOTO)

Novosti online

25. 08. 2020. u 10:22

LEBRON Džejms je najzaslužniji za ubedljivu pobedu Los Anđeles Lejekrsa nad Portlandom 135:115 u četvrtoj utakmici prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije i vođstvo od 3:1.

ЛЕЈКЕРСИ ПОСВЕТИЛИ ДАН БРАЈАНТОВИМА: Леброн се повукао из игре када је постига Кобијев скор (ФОТО)

foto: EPA

Zvezda NBA lige imala je motiv više jer je tu noć u Diznilendu želela da na najbolji mogući način posveti tragično nastradalom prijatelju Kobiju Brajantu kome bi 23. avgusta bio 42. rođendan.

Svi igrači Lejkersa su na teren izašli su u specijalno dizajniranim dresovima i sa broje 2 na delu koji pokriva srce – bila je to čast ukazana Brajantovoj kćerki Điđi koja je poginula sa ocem 26. janutara u helihopterskoj nesreći.

Ekipa iz Los Anđelesa je vrlo detaljno bira datume: Pored toga što je dan ranije bio datum rođenja legendarnog košarkaša 24. avgusta (24.08) i to su brojevi koji su u profesionalnoj karijeri bili Kobijevi.

Lejkersi su i na utakici protiv portlanda leteli na krilima motivacije proslave "Dani Kobija Brajanta” pa su dominirali od početka do kraja meča. Već na startu su imali prednost od 24:8, što je bila čista, nenamerna, simbolika.

Džejms je ubacio 30 poena i imao 10 asistencija za 28 minuta pre odlaska na klupu krajem treće četvrtine. To je prvi put da je igrač Lejkersa upisao najmanje 30 poena i 10 asistencija od kada je Kobi poslednji put učinio to 25. maja 2010.

Lekersi su dominirali u šutu iz igre: imali su 56 procenata uspešnosti za dva i 44 za tri.

Entoni Dejvis je upisao 18 poena za 18 minuta. Možda bi dao i više, ali su ga sa terena sklonili bolovi u leđima sredinom treće deonice.

Na žalost, iz drugog tabora stigle su loše vesti. Predvodnik Potrlanda u plej-of seriji i MBP sezone Damijan Lilard se povredio. On je, isto u trećoj četvrtini, morao da napusti teren ubog povrede kolena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024