PASPALj ODGOVORIO USTAŠI ARAPOVIĆU: Odakle mu sada tako nešto?! Franjo je izgleda bio ispred tog vremena

Novosti online

četvrtak, 13. 08. 2020. u 09:59

ПАСПАЉ ОДГОВОРИО УСТАШИ АРАПОВИЋУ: Одакле му сада тако нешто?! Фрањо је изгледа био испред тог времена

Foto: N.Paraušić

HRVATSKI košarkaš Franjo Arapović je u nedavnoj izjavi za Večernji list žestoko prozvao tadašnjeg selektora nacionalnog tima Dušana Ivkovića.

Korpulentni centar je tada istakao da su ga izbacili iz reprezentacije SFRJ zbog nacionalnosti, da ga je Duda nazvao ustašom, kao da mu je zasmetala i ćirilica.

Arapović koji se kasnije pridružio Tuđmanovoj stranci HDZ rekao je i da je Ivković kriv za poraz u finalu Olimpijskih igara od Sovjeta jer ga nije uveo u finišu da čuva Arvidasa Sabonisa...

Legenda naše košarke, Žarko Paspalj, bio je tada u timu, a u razgovoru za "Informer" je kratko govorio o Arapoviću, bez želje da se upliće u polemiku.

- Ko se seća šta je bilo pre više od 30 godina? Ma kakva politika u to vreme. Ne znam uopšte odakle njemu sada tako nešto. Nisam ni znao da je još tada bio politički aktivan. Možda je on bio ispred tog vremena, možda je imao viziju i znao šta će da se desi. Stvarno ne znam čemu sada sve to, niti me previše zanima", rekao je Paspalj.

Foto: N.Paraušić

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

EvGenije

13.08.2020. 11:28

Njofra je i sam priznao da je ustaša, šta se sad buni. Izjava Paspalja najbolje pokazuje razliku između Srba i Hrvata. Srbi se tada nisu bavili politikom, ali Hrvati itekako jesu. To samo pokazuje našu naivnost, da ne kažem glupost. I danas nam je tako.

Nenad

13.08.2020. 12:51

@drale - Bas tako...najvece ustase si bili pokatoliceni Srbi...Maks Luburic potice iz Crnogorskog plemena,Ljubo Milos,damo ime ti sve kaze...strasno...

Nikola

13.08.2020. 13:08

@drale - Brale, svi su Hrvati Srbi, to je srpsko pleme sa rijeke Korane. Sva srpska plemena nose imena rijeka jer smo mi kultura nastala na velikim rijekama starih vremena. Mi smo SARABI (Žeteoci). Hrvati su Koranci, dalje imaš Bosanci, Zećani, Rašani, Posavci, Timočani, Bunjevci, Moračani, Crmničani, Bjelica, ..... U Njemačkoj Labani (Laba), Lužičani (Lužica), Porašani "Prusi" (Ruša), Pomeranci (Mara), Rajani (Rajna) u Norveškoj Glamci "Glamočani" (Gloma). Srbi su živjeli po cijeloj Evropi ali nas je ktolička crkva uništila genocidom koji traje 1500 godina. Latini su Korance zvali Coranti jer glas "C" pišu i izgovaraju kao "T". Kada govore o teritoriji tada koriste glas "C" i tada su teritoriju plemena Koranci zvali Corancija. Kasnije se počelo izgovarati samo Croati i Croacija. Na primjer reći će za teritoriju Lacio ali će narod zvati Latini. Nema nikave razlike između Hrvata i Srba. Poznato je da su Latini sve Srbe zvali Croati. To je isto kao što mi sve Njemce zovemo Švabe. Nažalost katolička crkva "Brahminasi" su odlučni da unište Planinske Žeteoce.

Zeka

13.08.2020. 13:22

Ne troši se Zare na drvosecu koji je imao samo 2.15 i ništa više. Obican drvoseca kojeg znam iz gradskog autobusa koji je vozio na liniji 219 Slobostina (Novi Zagreb) - Glavni kolodvor, u vreme kad je bio nazovi na vrhu u Ciboni. Totalno nebitan lik, glupost mu iz očiju viri, takve su ustase

Joviša Bogdanović

13.08.2020. 13:28

Араповић је ушао у састав репрезентације као 12. играч и то само зато што је хрват из Цибоне. У припремним утакмицама наступао је "Мич" Пецарски који је био виђен за ОИ, али... Тада се и закувало са непозивањем Грбовића и Ђорђевића. Било би пола Партизана у репрезентацији, а некоме се то није свиђало. 1983.године на првенству Балкана за кадете у Ваљеву Њофра је био маскота репрезентације, служио је за зезање. Далеко испред њега били су Драган Живановић из Партизана (капитен), Мирко Милићевић из Црвене Звезде и Зоран Јовановић из ОКК Београда (тада). "Тринаесто прасе" био је Самир Мујановић из сарајевске Босне који је био и годину дана млађи (рођен 1966.год.)

Branislav Novakovic

13.08.2020. 13:56

Em Hercegovac, em ustasa. Najgori ljudi na planeti. Bez casti, morala, kulture, radnih navika, bilo kakvih drugih ljudskih vrednosti. Zato me Arapoviceva izjava ne iznenadjuje.

Srđa Zlopogleđa

15.08.2020. 11:15

Ja se sećam šta je bilo pre 30 godina. Franjo Arapović je bio loš igrač, s sad vidim i da je loš čovek. U ono ili bilo koje vreme, on ne bi mogao da čuva ni Sabonisovo kuče.