PADA PROKLETSTVO OBRADOVIĆA? Panatinaikos za prvu titulu još od daleke 2011. godine

V. Preradović

26. 05. 2024. u 10:15 >> 09:23

DVA najbolja tima boriće se večeras za evroligašku titulu u berlinskoj "Uber areni" (20.00). Real Madrid kao branilac trona i prvi u ligaškom delu (27-7), Panatinaikos kao prvi pratilac (23-11).

ПАДА ПРОКЛЕТСТВО ОБРАДОВИЋА? Панатинаикос за прву титулу још од далеке 2011. године

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

"Kraljevi" žele da pojačaju svoj rekord 12. krunom, "detelinari" da sedmom napokon skinu sa sebe prokletstvo Željka Obradovića, koji im je poslednju doneo sada već daleke 2011. godine.

- O radu našeg kluba mnogo govori to što smo u trećem finalu zaredom, sigurno imamo poseban DNK. Ne zaustavljamo se ovde, jer nam je cilj nadohvat ruke i želimo novu titulu - kaže trener Reala Ćus Mateo, koga je prošle sezone od otkaza delio još jedan poraz od Partizana u plej-ofu, a sada je na korak do drugog vezanog trofeja.

Nešto protiv toga ima Ergin Ataman, kontroverzni turski trener koji je letos stigao u Panatinaikos kao dvostruki šampion Evrolige sa Efesom. Pre dve godine, u finalu je pobedio upravo špansku kraljevsku košarkašku lozu.

- Ćus želi da osvoji trofej dva puta zaredom. Ne želim da mu dozvolim zbog toga što sam ja poslednji trener koji je to ostvario. Dakle, imaću dodatnu motivaciju u finalu - raspoložen je bio Ataman na konferenciji za medije.

Ekipu Panatinaikosa u polufinalu sa Fenerbahčeom nosio je Matijas Lesor svojom neiscrpnom energijom.

- Ako mene pitate, Lesor je jedan od najboljih igrača Evrolige i pokušaćemo da ga zaustavimo. Ali, uradili bismo nešto veoma glupo ako bismo se fokusirali samo na njega - kaže Mateo.

Udarna igla timske košarke Reala u polufinalnoj pobedi nad Olimpijakosom bio je Džanan Musa. Reprezentativac BiH je 2021. stigao iz NBA u Efes, ali je ostao daleko od očiju Atamana, tadašnjeg trenera turskog tima.

- Znate kakve karaktere imamo Ergin i ja. Razmenjivali smo neke reči na treninzima i van njih, ali između nas postoji samo poštovanje. Uradio je fantastičan posao, osvojili smo titulu te godine. Mnogo sam naučio od Larkina i Micića, koji su mi pomogli da budem u ovoj poziciji.

Ataman je priznao da je pogrešio sa Musom.

- Treneri nekad prave greške. Džanan je došao usred sezone i nisam mu dao mnogo prostora. Bilo je loše za Efes i mene što smo ga izgubili, sada je jedna od zvezda Reala. Nadam se da u finalu neće tražiti osvetu.

- Videćemo... - replicirao je Musa.

Videćemo štošta u velikom finalu, uključujući i nadrealne scene sa policijskim psima u dvorani.

BONUS VIDEO VATRENO SLAVLjE: Kad Zvezda proslavlja titulu, Kalemegdan svetli usred mraka

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)