PARTIZAN JE O OVOME MAŠTAO: Ispisana istorija Evrolige

Novosti online

08. 05. 2024. u 21:39

Košarkaši Fenerbahčea savladali su ekipu Monaka u petom meču plej-ofa Evrolige rezultatom 80:79 i plasirali se na fajnal for.

ПАРТИЗАН ЈЕ О ОВОМЕ МАШТАО: Исписана историја Евролиге

FOTO: Profimedia

Kada su prošle sezone Real Madrid i KK Partizan odlučivali ko će na završni turnir Evrolige, crno-beli ne samo da nisu iskoristili vođstvo od 2:0 u seriji koja se igra na tri pobede, već su postali "deo prokletstva" koje kaže da gost nikada ne dobija evroligašku majstoricu. Prosto, Real je (i) taj odlučujući meč dobio. Ali, sada je to prokletstvo skinuto.


Naime, Fenerbahče je postao prvi klub u istoriji elitnog takmičenja koji je kao gost dobio peti meč plej-ofa.

"Fener" je, posle produžetka, pobedio Monako našeg trenera Saše Obradovića, sa 79:80 i prošao na završni turnir Evrolige, sa ukupnih 2-3 u trijumfima.

Utakmica je rešena tek posle produžetaka, u kojem je ključnu ulogu odigrao Nik Kalates, koji je vezao dve trojke i na samom kraju presekao loptu kojom je Monako mogao da dođe do trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su upravo Nik Kalates i Skoti Vilbekin sa 14 poena. Marko Gudurić je postigao 10. Kod Monaka najviše su se istakli Majk Džejms sa 20, Donatas Motejunas sa 16 te Eli Okobo sa 15 poena.

BONUS VIDEO:Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)