ZVEZDA IZABRALA DERBI: Luksuz biranja rivala i Tompkinsov debi dva meseca od potpisivanja ugovora

V. Preradović

07. 04. 2024. u 20:10

PRED poslednju utakmicu uvodnog dela ABA lige, Crvena zvezda imala je luksuz da bira protivnika u četvrtfinalu plej-ofa.

ЗВЕЗДА ИЗАБРАЛА ДЕРБИ: Луксуз бирања ривала и Томпкинсов деби два месеца од потписивања уговора

Foto ABA liga

Trijumfom u Dalmaciji izbacila je Splićane iz doigravanja i „izabrala“ podgorički Studentski centar. Serija na dve pobede sa SC Derbijem počeće 12. aprila duelom u „Areni“.

U Beogradu su ostali Teodosić, Bolomboj i Gedraitis, ali to nije bila kalkulantska računica crveno-belih. Od podbacivanja se jasno videlo da su na Gripe došli po pobedu, prvi put sa Tompkinsom u sastavu, tačno dva meseca nakon što je potpisao ugovor i vreme uglavnom provodio na rehabilitaciji kolena.

Nije u planovima trenera Sferopulosa bilo iscrpljivanje Nedovića, Hange i Mitrovića. Nemanja je odigrao izrazito učinkovitih sedam i po minuta prve četvrtine, u tom intervalu ubacio 11 poena, mađarski bek je sa pet asistencija diktirao napadački ritam, a Luka radio praktično sve. Njihov izlazak promenio je sliku na terenu, splitski žuti su poravnali rezultat serijom 14-2, što je isprovociralo vrlo retke ljutite reči grčkog stručnjaka u tajm-autu.

Na kočnicu je stao maskirani Jago, u pomoć mu je pritekao Smart, kasnije i Tompkins koji je odigrao prvu utakmicu još od aprila prošle godine. Jedna duga dvojka podsetila je koliko je Zvezdi ove sezone nedostajala „četvorka“ meke ruke, ono što Tobi nije uspevao da pruži timu.

U nastavku nije bilo tečne igre crveno-belih, Split je uveo meč u ritam koji mu više odgovara i prepolovio razliku na šest poena. Trojke Hange i veoma inspirisanog Nedovića vratile su dvocifrenu prednost pred poslednju četvrtinu utakmice, u kojoj samo Davidovac nije ulazio u igru. Nije ni bilo potrebe, jer su njegovi saigrači u uvodu završne deonice slomili ostatke otpora Splićana. Potpis na ubedljivu pobedu na kraju su stavili Jago, Tobi i Ilić u već prilično ispražnjenoj maloj dvorani na Gripama.

SPLIT - CRVENA ZVEZDA 72:93 (19:25, 18:24, 19:17, 17:26)

DVORANA „Gripe“. Gledalaca: 1.200. Sudije: D. Javor, Nikšić, E. Javor.

SPLIT: Fanderburk 12, Perković 16, Šorter 13, Saliven 21 (8 sk), Kalajžić 2, Tišma, Runjić 2, Kučić, Vuko, Perkušić, Dubravčić, Ljubičić 7.

C. ZVEZDA: Smart 13 (4 as), Lazarević, Hanga 3 (7 as), Tompkins 4, Davidovac, Mitrović 10 (10 sk), Lazić 8, Tobi 7 (7 sk), Ilić 8, Nedović 19 (4/7 za tri), Gilespi 8 (7 sk), Dos Santos 12 (5 as).

Četvrtfinale plej-ofa

(1) C. zvezda - (8) SC Derbi

(2) Partizan - (7) Igokea

(3) Budućnost - (6) Zadar

(4) Mega - (5) C. Olimpija

*Serije na dve pobede počinju 12. aprila

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)