SRBIN JE SILA! Brutalna partija Nikole Jokića o kojoj bruji Amerika (VIDEO)

Novosti online

03. 04. 2024. u 06:13

MORAO je Nikola Jokić da povuče više nego što se nadao. Denver je dočekao totalnog autsajdera San Antonio u "Bol areni".

СРБИН ЈЕ СИЛА! Брутална партија Николе Јокића о којој бруји Америка (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Ali Greg Popovič ne bi bio jedan od najvećih kad ne bi znao da "naškodi" i najboljima. Trener Sparsa je dobro preznojio najboljeg košarkaša današnjice i izvukao maksimum iz njega. Naime, Denver je savladao San Antonio 110:105 i tako se vratio na pobednički kolosek i na sedam mečeva pre kraja u potpunosti se zakuvala trka za prvo mesto Zapadne konferencije.

Nikola Jokić je utakmicu završio bez tripl-dabla, ali je u svakom smislu bio predvodnik ekipe, ubacio je 42 poena (18/32 FG) uz 16 skokova i 6 asistencija! Brutalna partija silnog Srbina pred očima "ludog Srbina".

Što se tiče samog meča u sastavu Denvera je sve škripalo osim igre momka iz Sombora. Video se opet izostanak Džamala Marija, međutim, makar je Aron Gordon odigrao netipično efikasno, što se ispostavilo izuzetno bitnim.

Denver je poveo 13:3 na samom početku, ali su potom usledili prvi obrisi oscilacija, pa je tako rival dva puta poravnavao i dva puta opet išao do minus sedam do starta drugog kvartala. Čak su do poluvremena u dobrom delu Sparsi i vodili nakon toga, a na pauzu se otišlo ipak pri rezultati 55:54.

Na drugoj strani Viktor Vembanjama je napadački bio oko svog učinka, međutim, defanzivno nije uspevao da zaustavi Nikolu, ali je i tako San Antonio bio u meču. Možda su mnogi pomislili da je gotov kada je na semaforu pisalo maksimalnih 99:88 u četvrtoj četvrtini, ali je serijom od 12:0 rival poveo, a potom je Jokić u nekoliko vrata vraćao vođstvo.

Klackalica je presečena na oko 25 sekundi do kraja, kada je za tri poena pogodio Majkl Porter Džunior. Nije isto uspeo da učini mladi Francuz posle tajm-auta, pa su slobodna bacanja zaključila meč.

Aron Gordon je u pobedničkom timu bio drugi najefikasniji sa 23 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je meč-viner Porter dodao 15 i 16 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani Malaki Branam je ubacio 24, a Viktor Vembanjama 23 poena uz 15 skokova i 8 dodavanja za koševe.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)