NIJE VIŠE TAKO LAKO: Evo šta treba Partizanu da bi se plasirao u plej-in

Novosti online

29. 03. 2024. u 10:17

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe Olimpijakosa rezultatom 74:69 u utakmici 32. kola Evrolige, ali i pored tog poraza Partizan još uvek ima realne šanse da se plasira među deset najboljih ekipa na tabeli.

НИЈЕ ВИШЕ ТАКО ЛАКО: Ево шта треба Партизану да би се пласирао у плеј-ин

FOTO: Tanjug

Ovaj poraz je umnogome otežao stvari kad je u pitanju prolaz dalje, i sada ne zavisi sve samo od "crno-belih". Jeste da su porazi Bajerna, Milana i Baskonije pomogli Partizanu, ali je pobeda Efesa dovela do toga da je sada dvostruki evropski šampion ispred Partizana na tabeli sa pobedom više.

U naredna dva kola, "crno-beli" će gostovati otpisanoj Albi i u poslednjem kolu dočekati direktnog konkurenta Valensiju. U slučaju da upišu oba trijumfa, biće u dobroj poziciji i biće im potreban samo jedan "kiks" Efesa. Ukoliko zabeleže jedan poraz, biće im dosta otežana situacija, a ukoliko Partizan ne zabeleži nijednu pobedu, završiće takmičenje u ligaškoj fazi takmičenja.

Turska ekipa igra u sledećem kolu protiv gradskog rivala Fenerbahčea, i na kraju ligaškog dela dočekuju Crvenu zvezdu. Ono što "crno-belima" ide naruku jeste bolji međusobni skor od većine konkurenata, tako da u slučaju istog odnosa pobeda i poraza crno beli imaju prednost.

Partizan je trenutno 13. na tabeli sa 14 pobeda i 18 poraza, isti skor imaju i ekipe Milana, Žalgirisa i Valensije, Bajern ima pobedu manje, dok je Efes na desetoj poziciji sa 15 pobeda i 17 poraza.

Prva, ligašaka faza, Evrolige se završava 12. aprila kada će biti poznato kojih deset ekipa nastavlja takmičenje.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!