PARTIZAN OPET IZGUBIO U GOSTIMA: Barselona ubedljiva protiv crno-belih u Evroligi

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

14. 03. 2024. u 22:23 >> 21:35

KOŠARKAŠI Partizana izgubili su od Barselone u Španiji sa 94:76 i tako upisali novi poraz kao gosti u Evroligi, osmi uzastopni.

ПАРТИЗАН ОПЕТ ИЗГУБИО У ГОСТИМА: Барселона убедљива против црно-белих у Евролиги

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Crno-beli su pokušali da dođu do velike pobede i iznenađenja, ali Katalonci su imali rešenja za svaki nalet gostiju. Izabranici Željka Obradovića nastavljaju veliku borbu za plasman u plej-in.

Nisu Aleksa Avramović i Zek Ledej sami mogli da sruše ekipu Rodžera Grimau. Protiv ovako kvalitetnog tima morao je još neko da iskoči i pomogne pre svega u napadu, mada ni odbrana nije dobro funkcionisala.

Vredi istaći da je dobrano zakazao kapiten Kevin Panter koji je meč završio sa šest poena i tri asistencije.

Partizanu je ovo bio osmi vezani poraz na strani u najelitnijem takmičenju. Poslednju pobedu kao gosti ostvarili su 19. decembra protiv Valensije (67:72).

Presudna za ishod ovog susreta bila je četvrta četvrtina koju su gosti izgubili sa 20:8. Napad je u potpunosti zatajio i kvalitetan rival kao Barselona je to iskoristio i upisao novi trijumf.

Vredi istaći i da je aktuelni šampion ABA lige u tom kvartalu iz igre šutirao 2/9, a u drugom poluvremenu je pogodio samo jednu trojku.

Najefikasniji kod pobednika bio je Nikolas Laprovitola sa 17 poena, pratio ga je Vili Ernangomez sa 15. Na drugoj strani odličan je bio Aleksa Avramović sa 27 poena, dok je Zek Ledej dodao 16.

Barselona je ostala druga na tabeli sa učinkom 20-9, crno-beli su na 10. mestu sa 13-16.

Barselona - Partizan 94:76 (29:24, 22:24, 23:20, 20:8)

Dvorana: "Palau Blaugrana". Gledalaca: oko 7.000. Sudije: Olegs Latiševs, Piotr Pastusijak, Arturas Sukis.

Barselona: Da Silva, Veseli 8, Brizuela, Rubio 7, Kalinić 9, Satoranski 7, Ernangomez 15, Laprovitola 17, Abrines 6, Parker 12, Jokubaitis 13, Para.

Partizan: Ledej 16, Avramović 27, Panter 6, Smailagić 4, Jaramaz, Naneli 7, Trifunović, Anđušić 3, Doužer 4, Ponitka, Kaminski 6, Kaboklo 3.

 

Četvrta četvrtina: Barselona - Partizan 94:76

40' - Barselona je došla do ubedljive pobede.

37' - Avramović je poentirao sa linije penala, a onda je Jokubaitis bio precizan sa poludistance.

35' - Neverovatnu trojku je pogodio Laprovitovala. Partizan je na samo dva poena u ovom kvartalu i to ih je postigao Ledej u prvom napadu.

33' - Izašao je iz bloka Abrines i pogodio je šut van linije 6,75. Došao je period utakmice u kojima nema poena na obe strane.

32' - Još jedna dobra akcija domaćeg tima i opet argentinsko-španska kombinacija. Sada je Ernangomez lako zakucao. Minut odmora zatražio je Željko Obradović.

31' - Sjajno igra i Zek Ledej. On je doneo prve poene gostima u poslednjem kvartalu. Na drugoj strani dobra akcija Laprovitole i Ernangomeza koji je poentirao neposredno u blizini obruča.

Treća četvrtina: Barselona - Partizan 74:68

30' - Polovičan sa linije penala bio je Kaminski. Panter je za razliku od centra crno-belih bio precizan oba puta.

29' - Avramović je postigao 24 poen. Pogodio je i Kaminsku. Za Barselonu je zakucao Satoranski.

27' - Na jednoj strani je poentirao Veseli, a na drugoj odlični Aleksa Avramović. Sada trojka i Laprovitole.

27' - Ledej je vezao šest poena i sada je tajm-aut zatražio Grimao, pošto se Partizan vratio na jednocifren zaostatak.

25' - Treća vezana trojka iz levog ugla. Sada je precizan bio Riki Rubio. Zek Ledej je pokupio defanzivni skok i napao od koša do koša. Akciju je završio aktraktivnim zakucavanjem.

24' - Sam je u korneru ostao Kalinić i pogodio je drugu trojku u ovoj četvrtini. Još jedan dobar napad domaćeg tima i opet je iz levog ugla pala trojka. Sada je precizan bio Parker. Odmah je tajm-autom regaovao Obradović.

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

22' - Partizan opet igra lošu odbranu i dozvoljava lake poene i ofanzivne skokove rivalu. Oba bacanja je promašio Ernangomez.

21' - Kalinić je pogodio trojku, dok je prve poene iz igre postigao Doužer koji nikako da pronađe šut sa poludistance.

Druga četvrtina: Barselona - Partizan 51:48

20' - Izgubio je loptu Laprovitola, imao je Partizan vremena, ipak nisu se dobro snašli Naneli i Panter, pa su Katalonci na odmor otišli sa +3 - 51:48.

20' - Pogodio je Naneli trojku preko Parkera. Nije bio rezonski šut, no osmelio se bek Partizana i bio je precizan. Tajm-aut je na 22 sekunde do kraja poluvremena zatražio Grimau.

19' - Panter je bio precizan sa poludistance. Potom je nakon ukradene lopte u kontri zakucao Parker.

18' - Avramović je pogodio treću trojku. U neverovatnoj formi je reprezentativac Srbije, ali istom merom je uzvratio Laprovitola. Ukrali su domaći loptu i lako je u kontri poentirao Satoranski.

17' - Nastavlja Avramović da muči rivala, ali propust odbrane gostiju. Sam u korneru je ostao Laprovitola i pogodio je za tri poena. Tajm-aut je zatražio Obradović.

16' - Smailagić je oba puta bio precizan sa linije penala, dok je na drugoj strani Veseli poentirao pod košem. Nikola Kalinić je bio polovičan sa linije penala.

15' - Treća sreća za Anđušića kada je šut za tri u pitanju. Satoranski je bio polovičan sa linije penala. Naneli je pogodio sa poludistance.

14' - Na jednoj strani je promašio Anđušić, a na drugoj je pogodio trojku Abrines. Avramović je veoma raspoložen i precizan je van linije 6,75.

13' - Prve poene za goste u drugom kvartalu postigao je Avramović. Na drugoj strani precizan je bio Ernangomez koji zadaje dosta problema Partizanu.

12' - Uspeo je Ledej na isteku napada da iznudi faul za dva slobodna bacanja. Oba puta je krilni centar Beograđana bio precizan.

11' - Ernangomez je poentirao uz faul Kabokla. Pogodio je španski centar i dodatno slobodno bacanje.

Prva četvrtina: Barselona - Partizan 29:24

10' - Dobro je prošao do koša Naneli i na taj način se upisao u strelce. Ernangomez je bio precizan sa linije penala. Jokubaitis je pogodio u poslednjoj sekundi. Bio je Ledej pored njega, no Litvanac je uspeo da nađe način da poentira sa poludistance.

9' - Loš faul napravio je Ernangomez. Ipak, Doužer je bio polovičan sa linije penala. Lepo je odbranu probio Rubio i poentirao na drugi obruč. 

9' - Izgubio je domaćin loptu, crno-beli su to iskoristili i poentirali u kontri preko Ledeja. Prve poene na ovoj utakmici postigao je povratnik u evropsku košarku Riki Rubio. Ukrala je sada Barselona loptu što je Vili Ernangomez iskoristio za lake poene. Sada je minut odmora pozvao Željko Obradović.

8' - Pao je Partizan, što Barselona koristi i preko Parkera dolazi do izjednačenja. Pogodio je i dodatno bacanje.

6' - Gosti igraju veoma dobru odbranu, ali Jan Veseli je uspeo da pogodi težak šut. Pre toga se Kainski odlično snašao pod košem rivala. Novi pogodak van linije 6,75 za domaće je bio delo Rokasa Jokubaitisa.

4' - U strelce su se upisali Satoranski na jednoj, te Kevin Panter na drugoj strani. Kalinić je došao do poena tako što je ostao sam pod košem, dok Avramović nastavlja da muči Barselonu. Rodžer Grimau je morao da zatraži tajm-aut.

3' - Sjajno je Partizan otvorio meč. Avramović je i ovaj meč odlično otvorio. Prve poene za domaće postigao je Džabari Parker. Prvu trojku na utakmici postigao je Laprovitola, ali istom merom je uzvratio Avramović koji je već na sedam poena.

2' - Kataloncni nisu realizovali ni drugi napad, a na drugoj strani Zek Ledej se izborio za dva slobodna bacanja. Oba puta je bio precizan.

1' - Prvi napad na utakmici imao je Partizan, i dobro ga je rešio preko Alekse Avramovića. Na drugoj strani Satoranski nije bio precizan u šutu van linije 6,75.

Barselona meč počinje u sastavu: Tomaš Satoranski, Nikolas Laprovitola, Nikola Kalinić, Džabari Parker, Jan Veseli. Partizan meč počinje u petorci: Aleksa Avramović, Mateuš Ponitka, Kevin Panter, Zek Ledej, Frenk Kaminski.

Uoči meča:

Crno-beli igraju veoma važan meč protiv tima koji je jako kvalitetan i koji se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli.

Pokušaće izabranici Željka Obradovića da naprave brejk protiv jedne od tri ekipe koja je šampiona ABA lige pobedila u Beogradu ove sezone.

Ono što može da raduje navijače Partizana je to da će svi biti spremni za utakmicu, pošto su se oporavili od povreda Džejms Naneli i Ognjen Jaramaz.

Ipak, mesta u sastavu za ovaj meč nema za centra Balšu Koprivicu i plejmejkera Džejlina Smita.

Barselona je trenutno druga na tabeli sa učinkom 19-9, dok su crno-beli na 11. mestu sa 13-15.

BONUS VIDEO: Atmosfera u "Čairu" 50 minuta pred finale Kupa Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024