DRAME NESREĆNOG KRAJA: Partizan šesti put izgubio u neizvesnim završnicama

V. Preradović

09. 03. 2024. u 11:44

AKO Partizan ostane ispod plej-in crte, odnosno ispod desetog mesta, imaće dovoljno materijala za film o neuspešnoj evroligaškoj sezoni. Žanrovski će potpasti pod drame nesrećnog kraja. U milanskom „Forumu“ šesti put u sezoni poražen je u neizvesnoj završnici, žargonski rečeno u utakmicama na jednu loptu.

ДРАМЕ НЕСРЕЋНОГ КРАЈА: Партизан шести пут изгубио у неизвесним завршницама

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Zašto je lopta u poslednjem napadu meča sa Armanijem bila u rukama krilnog centra Zeka Ledeja? Nespretno ju je prevodio preko skoro čitavog terena i završio napad teškim šutem osuđenim na neuspeh, osim u nekom naučnofantastičnom filmu.

- Dobro pitanje - spremno je dočekao trener crno-belih Željko Obradović novinarsku znatiželju na konferenciji za medije nakon utakmice 28. kola Evrolige. - Plan je bio drugačiji, samo ću to reći.

Prethodno je Kevin Panter, minut po povratku u igru posle duge pauze, tapkao loptu do isteka napada i šutirao preko ruke protivničkog igrača. Isto je učinio Aleksa Avramović minut i 14 sekundi pre kraja pri vođstvu Milana 81:80. Moguće je da ni ova dva krajnje nerezonska napada nisu sišla sa Obradovićeve trenerske table, ali u tom slučaju nameće se pitanje ko drži uzde igre Partizana.

- Znam da ljudi vole da pričaju o poslednjem napadu ili poslednjoj odbrani kao o nečem što rešava pitanje pobednika - nadovezao se Obradović. - Ipak, ja bih mogao da pričam o mnogim situacijama u kojima smo donosili loše odluke. Meni je to neuporedivo bitnije od poslednjeg napada.

Imao je priliku da naširoko priča i o tome u toku sezone, ali su stvari retko ili samo na mahove postajale bolje. Partizan je u ovom meču imao 14 asistencija, što je donja granica tolerancije za priču o timskoj igri. Nijednu za koš na samom obruču u pozicionom napadu. I Milano je kilometrima daleko od ideala organizovane košarke, o čemu svedoči i pobednički pogodak Šabaza Nejpira iz pozicije u kojoj šutirate samo ako su presušile sve druge mogućnosti. Zato su ove ekipe tu gde jesu, na 11. i 12. mestu, iako bi po kvalitetu mogle da budu bolje pozicionirane.

U preostalih šest kola ligaškog dela takmičenja, mrtvu trku za deseto mesto vodiće pet timova - Valensija, Partizan, Milano, Efes i Bajern. Crno-beli u međusobnim susretima imaju prednost nad italijanskim i turskim konkurentom, ne i nad nemačkim. Špansku ekipu su pobedili u gostima i ugostiće je u poslednjem kolu. Ako ta utakmica bude odlučujuća, navijači će se pribojavati dramatične završnice.

- Želim ponovo da im se zahvalim na tome što su došli u Milano u ovolikom broju, ali i izvinim jer smo ko zna koji put izgubili na isti način - zaturio je Obradović računicu.

Šesti put, navijači se nadaju i poslednji.

Porazi do četiri poena

4. kolo: Olimpijakos - Partizan 98:94

6. kolo: Baskonija - Partizan 84:83

17. kolo: Partizan - Virtus 75:77

25. kolo: Virtus - Partizan 88:84

26. kolo: Partizan - Bajern 78:79

28. kolo: Milano - Partizan 85:83

Raspored

14. mart: Barselona - Partizan

19. mart: Partizan - Baskonija

21. mart: Partizan - Real Madrid

28. mart: Partizan - Olimpijakos

4. april: Alba - Partizan

12. april: Partizan - Valensija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)