BRUKA: Evo šta se desilo sa napadačima na srpske novinare u Hrvatskoj

UNS

28. 02. 2024. u 20:00

Nedavni skandal, kada su huligani pretukli srpske novinare u Hrvatskoj, dobio je "nastavak". Ali, ne onakav kakvim su se nadali oni koji su želeli pravdu za žrtve.

БРУКА: Ево шта се десило са нападачима на српске новинаре у Хрватској

Tanjug/AP

Naime, na pitanje Udruženja novinara Srbije (UNS) dokle je stigla istraga napada na novinare "Mocart sporta" koji se dogodio u novembru u Zadru, iz policije su odgovorili da su njihovi službenici obavili više informativnih razgovora kako bi pronašli odgovorne za napad, ali da je istraga i dalje u toku.


Iz Policijske uprave u Zadru kažu da su preduzeli niz mera kako bi saznali okolnosti događaja i pronašli počinioce. O informacijama do kojih budu došli po završetku kriminalističke istrage, kako su naveli, obavestiće i UNS.

Podsetimo, najmanje šest osoba napalo je 11. novembra pomenute novinare koji su se uputili u Hrvatsku kako bi izveštavali sa košarkaške utakmice Zadar - Crvena zvezda.

Na njih je dan pre utakmice, kako su rekli za UNS, ispred hotela u kome su bili smešteni nasrnula grupa maskiranih napadača, koja ih je udarala palicama i nanela im povrede.

Povređeni novinari, koji su zbog bezbednosti želeli da ostanu anonimni, rekli su UNS-u da ne znaju ko su napadači.

Udruženje novinara Srbije je ovaj napad osudilo i tražilo da zadarsko tužilaštvo pokrene postupak protiv napadača.

U ranijim saopštenjima zadarska policija navela je da je tri dana nakon incidenta pritvorila dve osobe, stare 21 i 26 godina, zbog sumnje da su napali srpske novinare.

Međutim, tri meseca kasnije - "istraga je i dalje u toku".

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu