JOŠ JEDAN UKRAJINSKI KOŠARKAŠ UBIJEN U NEMAČKOJ! Pobegao od rata, pa skončao na jeziv način

Novosti online

21. 02. 2024. u 15:21

Ukrajina je u poslednje dve godine u centru pažnje svetske javnosti zbog rata koji se vodi, a koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija". Na početku ove sedmice, međutim, najnovije vesti iz sporta koje imaju veze sa Ukrajinom ne tiču se sankcija ruskim sportistima i ekipama, već jednog tragičnog događaja.

ЈОШ ЈЕДАН УКРАЈИНСКИ КОШАРКАШ УБИЈЕН У НЕМАЧКОЈ! Побегао од рата, па скончао на језив начин

Foto: EPA

Podsetimo, prošlog ponedeljka je u Diseldorfu ubijen 17-godišnji ukrajinski košarkaš Vladimir Jermakov, koji je izbegao u Nemačku zbog rata u Ukrajini.


Košarkaški savez Kijeva je o tragediji obavestio javnost, uz kratku dopunu te informacije da je "Vladimir ubijen nožem u napadu na ulici, a da je njegov saigrač na reanimaciji".

Međutim, i taj drugi košarkaš, godinu dana stariji Artem Kozačenko, preminuo je od posledica ranjavanja nožem.

Lekari su se nedelju dana borili za njegov život, ali su rane bile kobne i ovog utorka je saopšteno da je i on podlegao povredama.

Prošlog utorka se ispostavilo da je ubica 15-godišnji nemački dražvljanin turskog porekla, javlja "Bild".


U sklopu istrage, policija je najpre ispitivala još jednog nemačkog građanina, i to maloletnika grčkog porekla. Onda je on zadržan u pritvoru, kao i još dvojica Sirijaca. Svi oni starosti od 14 do 15 godina.


"Bild" javlja da je između Ukrajinaca i pomenutih dečaka izbila svađa u autobusu, posle čega je glavni okrivljeni odmah po izlasku na ulicu nasrnuo na suparnike nožem.


Lokalni mediji ovome dodaju da je "dečak za koga se opravdano sumnja da je ubica već odranije poznat organima gonjenja, te da je izvršio nekoliko krivičnih dela, uključujući pljačku i nanošenje telesnih povreda".

BONUS VIDEO: "Delije" imale poruku za Rusiju na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024