REČ TRENERA: Sferopulos o Teodosiću i Topiću, Trinkijeri o teškom meču za vođenje i suđenje

V. P.

09. 02. 2024. u 23:19

TRENER Crvene zvezde Janis Sferopulos u analizi poraza od Žalgirisa istakao je igrače koji nisu mogli da igraju.

РЕЧ ТРЕНЕРА: Сферопулос о Теодосићу и Топићу, Тринкијери о тешком мечу за вођење и суђење

FOTO: M. Vukadinović

- Detalji su odlučili, mislim da su igrači uradili najbolje što su mogli. Problem je u tome što smo igrali bez dva glavna plejmejkera, Teodosića i Topića. Menjali smo odbrane, ali Žalgiris je u dobrom ofanzivnom ritmu, nalazio je rešenja. Kada primite 93 poena na svom terenu, teško je pobediti.

Nije zaboravio da pomene i one koji su mogli da budu na terenu.

- Gilespi je uradio sjajan posao, svi moraju da budu spremni da pomognu kao što je on učinio, da imaju takav metalitet. Usred smo sezone i borimo se za ciljeve na svim frontovima, svi su nam potrebni. Želim da istaknem Jaga, koji je odigrao jednu od najzrelijih i najkompletnijih partija, verovatno najbolju u Zvezdi. Igrao je 32 minuta i nije imao nijednu izgubljenu loptu.

O grešci sudija kada je Kinan Evans nagazio liniju:

- Nikad ne komentarišem sudijske odluke da ne bih bio kažnjen. Ako su svi u dvorani videli grešku, nemam šta tome da dodam.

Na kapitena Branka Lazića neće moći da računa ni u meču ABA lige sa Zadrom.

- Ima istegnuće mišića, ne trenira, u procesu je rehabilitacije i ne znamo kada će se priključiti timu.

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri istakao je koliko je bilo teško voditi ovu utakmicu.

- Komplikovan, težak meč, mnogo sitnih stvari. Zvezda je igrala fizički jako, izgubili smo disciplinu, ali smo ostvarili veoma važnu pobedu na gostovanju. Izbrojao sam najmanje 25 kritičnih grešaka u odbrani, ali i napad igra ulogu. Teško je čuvati igrače kao što su Evans i Jago. Atmosfere u Kaunasu i Beogradu su slične, ali ovde kad se zapali - baš se zapali.

O sudijskoj grešci pri prestupu Evansa:

- Nisam video grešku. Bilo ih je milion, teška utakmica za suđenje. Evansa su nokautirali pri prodoru i nikom ništa - rekao je Italijan, koji je izbegao odgovor na pitanje da li Zvezda i Partizan zaslužuju A licencu kao Žalgiris.

- Nećete me uvaliti u ovu priču. Ja sam ljubitelj košarke, došli su mi prijatelji iz Italije da gledaju Partizan - Bajern i ovu utakmicu. Politika nije moja stvar, znam samo da su i Zvezda i Partizan prošle i ove sezone u Evroligi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?