JOKIĆ IGRAO I ZA DEKIJA: "Rekao sam mu da izađe na teren i oda počast svom treneru i mentoru"

V. P.

20. 01. 2024. u 23:08

PRVI put od tragične vesti o odlasku Dejana Milojevića, na parket je kročio njegov štićenik iz Mege, sada najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić. Denver je gostovao u Bostonu, neosvojivoj tvrđavi ove sezone do meča sa šampionskim timom Nagetsa.

ЈОКИЋ ИГРАО И ЗА ДЕКИЈА: Рекао сам му да изађе на терен и ода почаст свом тренеру и ментору

FOTO: Tanjug/AP

Srpski superstar, koji to možda ne bi postao da mu se put nije ukrstio sa Dekijevim, odao je počast svom bivšem treneru i mentoru fenomenalnom igrom u trijumfu nad Seltiksima (102:100) za prekid niza velikog protivnika od 20 pobeda na domaćem terenu. Ovog puta nije bilo onog njegovog ponekad ravnodušnog stava, od početka je igrao MVP brzinom i završio meč sa 34 poena (šut 14/22), 12 skokova i devet asistencija.

- Poslednjih nekoliko dana samo sam ga podržavao, tešio, grlio - rekao je trener Denvera Majk Meloun. - Ne mogu da budem ponosniji na Nikolu što je odigrao ovako posle tragičnog gubitka. Izgubili ste čoveka koga volite, koji vam je mnogo značio, bio vaš mentor i trener. Rekao sam mu: "Idi, odaj mu počast na terenu". Nikola je izašao i svojom igrom odao počast sećanju na Dekija i njegovom nasleđu. To nije lako, ali Nikola je posebna osoba. Bilo je neverovatno gledati ga kako igra, kada uzmete u obzir sa kim igramo. Zato je najbolji igrač na svetu.

U pohodu na keltsku tvrđavu imao je svesrdnu pomoć Džamala Mareja. Kanađanin je u duelu sa vodećim timom lige bio svoja najbolja verzija, pogađao iz svih mogućih i nemogućih situacija za učinak od 35 poena (15/21), osam uhvaćenih lopti i pet asistencija.

- Marej je u poslednjoj četvrtini dao 12 ili 14 poena, doneo nam energiju. Nije želeo da izgubi utakmcu, bio je neverovatan -rekao je Jokić. - Ključ je u odbrani, sveli smo jednu od najboljih ofanzivnih ekipa na 100 poena i to je presudilo.

Okršaj srpskih reprezentativaca u Majamiju pripao je iskusnijem Bogdanu Bogdanoviću, koji je sa Atlantom došao do veoma bitne pobede na Floridi (109:108). Zauzeo je mesto povređenog Treja Janga u startnoj petorci i za 35 minuta postigao 17 poena (6/15), uz tri skoka i asistenciju. I Nikola Jović je bio starter za Majami, ali je odigrao samo 15 minuta, ubacio dva poena (1/5) i uhvatio tri lopte.

Proteklu NBA noć obeležio je i učinak Devina Bukera od 52 poena u pobedi Finiksa nad Nju Orleansom (123:109), što je njegov šesti "50 plus" meč u karijeri. Njegov lični rekord je 70 u duelu sa Bostonom 2017. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave