EKIPA KOJA GAZI REDOM: Kako je Vasa Micić odigrao bez greške u pobedi Oklahome

S. R.

19. 01. 2024. u 18:05

VASILIJE Micić koristi svaku šansu, pa makar bila i na kašičicu. Srpski plejmejker u dresu Oklahome solidno je iskoristio devet minuta na susretu protiv Jute, jer u trijumfu "grmljavine" (134:129) doprineo sa šest poena i asistencijom, ali bez promašaja. Bio je nekadašnji MVP Evrolige nepogrešiv iz igre (2/2 za dva poena i 2/2 sa linije penala). Drugi naš igrač, Aleksej Pokuševski, ceo duel je presedeo na klupi.

ЕКИПА КОЈА ГАЗИ РЕДОМ: Како је Васа Мицић одиграо без грешке у победи Оклахоме

Foto AP

Oklahoma je tako prekinula niz od dva neuspeha zaredom. Centralna figura Tandera kao po već ustaljenom običaju bio je Šai Glidžes Aleksander sa 31 poenom, ali je sa slobodnih bacanja došla skoro polovina koševa (15/17). U poraženom timu, sa identičnim učinkom kao Kanađanin završio je Kolin Sekston.

Toronto našeg trenera Darka Rajakovića daleko je od zelene grane, jer su doživeli peti poraz u proteklih šest megdana, a ovoga puta bolji je bio Čikago (116:110). U redovima Bulsa odličan je bio Nikola Vučević sa 24 poena i 14 skokova, dok je bivši košarkaš kanadske ekipe Demar Derozan imao istoventan košgeterski učinak kao i Crnogorac.

- Promašili smo dosta otvorenih šuteva, pogotovo za tri poena. Tako nam je meč izmakao kontroli, izgubili smo dosta samopouzdanja, a to se najviše odrazilo na odbranu - istakao je posle meča Rajaković, čiji je najbolji pojedinac bio Skot Barns sa 31 poenom.

Rezultati

Njujork - Vašington 113:109, Toronto - Čikago 110:116, Juta - Oklahoma 129:134, Minesota - Memfis 118:103, Sakramento - Indijana 121:126.

U preostala tri duela, kao domaćini Njujork je savladao Vašigton (113:109) na krilima odličnog Džejlena Brasona (41 poen). Takođe, i Minesota je nadvisila Memfis, gde je svoj mini-šou imao Entoni Edvars sa nekoliko spektakularnih poteza. Indijana je uspela da u gostima savlada Sakramento bez najnovije akvizicije Paskala Sijakama, dok zbog povrede ni igrao Ol-star Tajris Halibarton.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)