"OVAKVI TRENUCI SU UVEK TEŠKI": Sferopulos nakon poraza Zvezde govorio o Dejanu Milojeviću

Александар Илић
Aleksandar Ilić

18. 01. 2024. u 21:43

Crvena zvezda poražena je u neverovatnoj završnici od Baskonije rezultatom 90:91, a nakon meča Janis Sferopulos govorio je pred predstavnicima medija.

ОВАКВИ ТРЕНУЦИ СУ УВЕК ТЕШКИ: Сферопулос након пораза Звезде говорио о Дејану Милојевићу

FOTO: M. Vukadinović

Sferopulos je na početku konferencije za medije govorio o Dejanu Milojeviću, srpskom treneru koji je juče preminuo u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Izrazio bih saučešće porodici mladog Dejana Milojevića. Ovakvi trenuci su uvek teški, poručio je Janis Sferopulos.

Nakon toga govorio je o samoj utakmici.

- Igrali smo protiv kvalitetnog protivnika. Ofanzivno smo dobro počeli utakmicu. Imali su sedam ofanivnih skokova u prvom poluvremenu. Pogađali su i trojke. Nismo bili dobri. Nismo kontrolisali skok. Dali smo im lake poene. U trećem periodu igrali smo loše, uglavnom u napadu, ali i u odbrani. Nismo bili u ritmu, poveli su dvocifrenom prednošću. Uspeli smo da se vratimo, ali kada protivniku date da postigne 91 poen teško je pobediti. Pobedili ili izgubili moramo da se okrenemo narednom meču. Iz današnjeg treba da učimo i da ne pravimo iste greške. Ne možemo da plačemo i budemo razočarani, počeo je Sferopulos.

Nedostajao je Zvezdi Miloš Teodosić, konstatovali su novinari.  

- Slažem se, ali ne želim da u povredama tražim izgovore. Zato nisam u uvodnom komentaru to pomenuo. Igramo bez Teodosića, Topića i NEdovića, trojice plejeva koji mogu da kreiraju. OFanzivno nismo imali problema, postigli smo 90 poena, ali defanzivno nismo bili na nivou iz Milana... Najvažnije je da igramo čvrsto u odbrani. Slažem se sa vama da nismo imali glavne kreatore igre, poručio je trener Zvezde.

Otkrio je i da trenutno ne zna u kakvom stanju Teodosić, istakao je da ga doktori prate i da se na dnevnoj osnovi prati njegovo stanje, te se ne zna kada će biti spreman za naredni meč.

Govorio je i o Markusu Hauardu i taktici koja je primenjena nad njim.

- Pokušali smo na kraju da ga udvojimo. Znate, postizao je poene, a mi smo imali dva faula. Smatram da je trebalo pametno da fauliramo. Promenili smo taktiku nad njim, a glavni problem bio je nedostatak komunikacije. Dali smo mu da postigne lake šuteve. Sećam se da su iz skokova u napadu njemu davali loptu za šut spolja. To je činio i Marinković.

Novajlija Džavonte Smart postigao je 11 poena.

- Zadovoljan sam Smartovom igrom. Imao je jedan trening sa nama i bio je dobar. Ne možemo da očekujemo da bude na optimalnom nivou. Ima džet lag od leta, još nije upoznao ni saigrače. Kada sve to uzmemo u obzir zadovoljan sam njegovom igrom. Može mnogo toga da uradi na terenu. Dobar je početak za još bolju budućnost.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)