KRIZA ŽALGIRISA I DALJE TRAJE: Barselona se u Kaunasu vratila na pobednički kolosek

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

22. 12. 2023. u 21:41

KOŠARKAŠI Barselone pobedili su Žalgiris u Kaunasu u 16. kolu Evrolige sa 80:85 (22:28, 29:28, 22:14, 7:15) i tako prekinuli niz od dva poraza u najelinitnijem takmičenju.

КРИЗА ЖАЛГИРИСА И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Барселона се у Каунасу вратила на победнички колосек

FOTO: Profimedia

Utakmica u "Žalgirio Areni" bila je neizvesna, ali više živaca u finišu imali su Katalonci. Domaćin u poslednja četiri minuta nije postigao nijedan koš.

Poslednji igrač za tim Kazisa Maksvitisa koji je poentirao bio je Rolands Šmits. Uradio je to na tačno četiri minuta do kraja - 80:77. Od tog momenta gosti su napravili seriju 8:0 i došli do trijumfa.

Žalgiris je odigrao veoma loše poslednji period, postigao je samo sedam poena. To protiv protivnika kakav je Barselona nije dovoljno.

Srpski košarkaš Nikola Kalinić odigrao je dobar meč. On je postigao 12 poena, a uz to je zabeležio osam skokova i šest asistencija.

Ekipu Rodžera Grimaua do pobede je predvodio Nikolas Laprovitola sa 18 poena, dok je Jan Veseli dodao 15. Na drugoj strani najviše se istakao Laurinas Birutis sa 18 poena, pratio ga je Edgaras Ulanovas sa 15.

Kriza litvanskog kluba i dalje traje. Ovo je timu iz Kaunasa bio peti vezani poraz i sada ima učinak 5-11, dok su Katalonci na 11-5.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori