GRCI PIŠU: ''Panatinaikos je bio neverovatan 36 minuta, a onda se pojavio strašni Kevin Panter''

Novosti online

02. 12. 2023. u 12:17

Partizan je u četvrtak slavio protiv Panatinaikosa u okviru 11. kola Evrolige nakon produžetaka (92:87) a najzaslužniji za trijumf crno-belih bio je Kevin Panter koji je preuzeo odgovornost na sebe i rešio ovaj meč.

ГРЦИ ПИШУ: Панатинаикос је био невероватан 36 минута, а онда се појавио страшни Кевин Пантер

FOTO: Tanjug

Popularni grčki portal SDNA objavio je analizu Tanosa Cimosa koji je na početku naglasio da je Panatinaikos ''neverovatno igrao 36 minuta''. Ali, to nije bio dovoljno za pobedu.

- Panatinaikos je, posle serije pobeda, morao da ode u goste Partizanu i potvrdi timski napredak i razvoj. U tom pogledu je dobio dobru ocenu, jer je veći deo utakmice bio bolji, igrao svoju košarku, ali nije uspeo da 'ubije' rivala kada je trebalo.

'Zeleni' su pogodili svaku slabost koju ima loša odbrana Partizana, hranili Lesora pod košem na pravim mestima, dobro šutirali, što je samo Grigonis iskoristio, ali su imali nesreću da su Slukas i Mitoglou imali lošu noć. Zato moramo da razgovaramo o vođenju igre.

Ergin Ataman je godinama poznat da ide sa igračima za koje zna da mogu da urade posao umesto njega, čak i ako moraju da igraju 30-35 minuta. Juče smo otišli u drugu krajnost i ovo je nešto što je Panatinaikos platio. Turski trener je ostavio Lesora, Mitoglua i Grigonisa u celom drugom poluvremenu i produžecima, dok je Grant, posle jednog minuta produžetka, takođe igrao u kontinuitetu.

Bilo je evidentno od jednog trenutka pa nadalje, oko 36. minuta, da je igračima poput Granta, Nana, Grigonisa, Mitoglua i Lesora ponestalo energije, pomutilo im um i da su napadi postajali sve gori i gori kako je utakmica odmicala. Pritisak terena je bio 'zagušljiv' i Panatinaikos je prepustio loptu Nanu, momku koji, koliko god da je dobar, nema iskustva u takvim situacijama. Ipak, Grantovom neverovatnom trojkom (opet iz lošeg napada), Panatinaikos je u poslednja dva minuta ušao sa 7 poena razlike.

Tamo se kao drugi Majk Džejms pojavio strašni Kevin Panter. Amerikanac, koji se vratio nakon povrede, bio je očigledno van ritma, ali je na kraju rešio meč. Sa nula poena u prvih 36 minuta, završio je sa 13 u produžetku. Amerikanac je iskoristio umorne noge svojih protivnika, uz korišćenje individualnih sposobnosti i svoje ličnosti. Uradio je to stotine puta, više ne čudi.

S druge strane, 'zeleni' su imali veoma loše izbore i užasan nedostatak bistrog uma. Ovde se postavlja pitanje o prisustvu Slukasa. Grčki bek je, zaista, bio veoma loš dok je igrao, ali u poslednjim minutima nije bitno šta se dogodilo ranije. Postoje posebni uslovi i situacije kroz koje je Slukas nastao i stekao ime. Ne može a da ne bude na parketu kada ekipa krstari, ne samo da donosi ispravne odluke, što mu je jača strana, već zato što u tim trenucima zna da dobije faulove i da zamrzne tempo. U produžecima, kada je ulazio u igru, jedini racionalni napadi bili su posle njegovih kreacija.

Ovakvi porazi su deo evolutivnog procesa tima, jer se ne mogu simulirati na treningu. Mora da patiš da bi naučio. Bitno je da je 36 minuta Panatinaikos igrao dobru košarku i odveo utakmicu gde je želeo. Sledeći put će znati šta da uradi da je i dobije - navodi se u analizi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)