OBRADOVIĆ POSLE POBEDE NAD ALBOM: Moje reakcije su takve da želim da pomognem svakom pojedincu i timu

Novosti online

18. 11. 2023. u 00:01

VRATIO se Partizan na pobednički kolosek nakon dve vezana poraza od Igokee i Bajerna. Crno-beli su u 9. kolu Evrolige u "Areni" pobedili Albu sa 89:74. Utiske posle utakmice izneo je trener "parnog valjka" Željko Obradović.

ОБРАДОВИЋ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД АЛБОМ: Моје реакције су такве да желим да помогнем сваком појединцу и тиму

FOTO: M. Vukadinović

Trofejni stručnjak je najpre otkrio šta je odlučilo pobednika na ovom susretu.

- Važna utakmica, kao i svaka u Evroligi. Jasno je da smo igrali bolje u drugom poluvremenu. Dobili smo meč zbog odbrane i jer smo igrali pametno protiv njihove zonske odbrane.

Raspored je veoma zgusnut, utakmice se ređaju kao na traci, a Partizan je za dva meseca ako se računa i Superkupa ABA lige odigrao čak 19 mečeva.

- Nije sigurno normalno da budu stalno na visini (zadatka, prim. aut), ali ni na nizini, ako mogu taj izraz da upotrebim. Ovo je igra koncentracije i neke stvari koje pokušavaš da radiš i utičeš na njih i ponavljaš... Moje reakcije u toku utakmice su takve da želim da pomognem svakom pojedincu i timu, zato sam i trener - istakao je popularni Žoc i nastavio:

- Ako to izgleda kao ljutnja, što je moguće, ali to su neke stvari koje se ponavljaju iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. I to je problem. Nije problem kad neko promaši ili igra odbranu, pa mu dobar napadač da koš. Problem je, kao u prvom poluvremenu, da primamo na pozitivnom rezultatu dve otvorene trojke u tranziciji, a tim ima samo jedan faul. Znači, ne probaš ni da igraš odbranu. Sve to se promenilo u drugom poluvremenu, igrali smo pametnije. Isto su oni igrali zonu i u prvom, nismo mi to loše napadali, ali u drugom poluvremenu smo napadali neuporedivo bolje. Zato što smo imali bolji protok lopte, poluprodor i izbacivanje lopte napolje i to nam je sve dalo, omogućilo da se rasteretimo u napadu. Naravno, kada tako igraš u napadu, nemaju šansu da trče i daju ti lak koš u kontranapadu, u čemu je Alba među najboljima u Evroligi. Imaju samo jednu pobedu, ali oni znaju kako igraju i uvek su opasni. Uspeli smo u drugom poluvremenu da kontrolišemo utakmicu, čestitike igračima.

Obradović je naglasio da je jedan odlično odigran napad u prvom poluvremenu bio recept za nastavak susreta i sam tim trijumf.

- Bilo je mnogo bolje u drugom poluvremenu. Bilo je i u prvom kada smo stali i odigrali pametno. Bio je jedan napad, koji smo pustili igračima u poluvremenu, sa pet prodora i na kraju je igrač šutnuo sam. Izvanredan napad, nema veze što je promašio, to je način na koji treba da se igra. To smo u drugom poluvremenu radili nekoliko puta i to je to.

Objasnio je zašto pored povređenog Kevina Pantera u timu nije bilo Balše Koprivice i Alena Samilagića.

- Naporno je, ali to je naš život. Problem je što se u ovoj sedmici dese dva slučaja, da Balša nije mogao da putuje sa nama - i dalje je van tima. Smailagić je imao probleme pred meč u Minhenu, hteo da pomogne timu. Došao je ovde, nije mogao da trenira. Jutros se probudio, imao povraćanje i temperaturu. U kojem stanju ćemo ići u nedelju u Ljubljanu, nemam pojma. Zvali smo ovo dete, malog Savu Drezgića, da budemo makar sa 12 igrača.

Dotakao se i novajlije Bruna Kabokla koji od dolaska pruža dobre partije, iako je tek stigao među crno-bele.

- Veoma korektno za taj kratak period koji je sa nama. Ima tu još stvari u kojima svi pokušavamo da mu pomognemo, što se tiče taktike, igre u odbrani, kad šta radimo, ali probamo da svodimo igru u napadu na nešto najprostije, da bi i on mogao da ukači. Odličan momak, svi su ga prihvatili i već nam je pomogao i pomagaće, nema nikakve dileme.

Za kraj se ponovo zahvalio navijačima na podršci.

- Ponovo prave neverovatnu atmosferu, "Arena" ispunjena... Nosili su ekipu, hvala im. Sve ovo ima smisla samo sa njima takvima i nadam se da ćemo nastaviti da se borimo za njih pre svega - zaključio je Obradović.

Podsetimo, Partizan u narednom kolu Evrolige gostuje Efesu u petak od 18.30.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)