KAKO SE PARTIZAN PROVUKAO? Navijači nisu dozvolili crno-belima da izgube

V. P.

10. 11. 2023. u 13:41

VEROVATNO je mnogim navijačima Partizana, dok su napuštali „Arenu“ posle utakmice sa Fenerbahčeom, kroz glavu promicala ista misao: kako smo mi ovo dobili? Odgovor se ne može naći u čistim košarkaškim elementima, taktičkim prilagođavanjima u drugom poluvremenu, individualnoj inspiraciji. Bilo je i toga u određenoj meri, ne u količini presudnoj za preokret u nastavku i iščupanu pobedu iz ruku turskog tima.

КАКО СЕ ПАРТИЗАН ПРОВУКАО? Навијачи нису дозволили црно-белима да изгубе

FOTO: Tanjug

Ova utakmica je u punom kapacitetu pokazala šta crno-belima znači prednost domaćeg terena. Navijači su skoro u doslovnom smislu nabacili na svoja leđa Obradovićeve momke i nosili ih kroz čitavo drugo poluvreme. U prvom su u odbrani stajali u haotičnoj formaciji, kao bilijarske kugle posle početnog razbijanja, u drugom su stizali na vreme da pokriju protivničke šuteve, u poslednjoj četvrtini i da postave barikadu ofanzivnim skokovima Fenera.

- Imali smo uspone i padove, sve je u tome da ostanete zajedno, da se pobrinete za odbranu i sprečite šuteve - kaže Pi Džej Doužer, koga je iznova zapanjila navijačka strast. - Zbog njih nikada ne smete da odustanete, svaki put se oduševim atmosferom kao da mi je prva utakmica. Blagoslov je da igrate za ovakvu publiku.

Pobednička želja na tribinama „Arene“ spustila se na teren i kao talas ponela crno-bele surfere. Igrali su agresivno, na ivici faula, po mišljenju Željkovog kuma Dimitrisa Itudisa neretko i preko nje. Kada timu ne ide, a kvalitet Partizanove igre ni ovog puta nije ispunio navijačke želje, to je bio jedini način da izbaci protivnika iz komforne zone. Svakim čvrstim kontaktom, svakom ukradenom loptom, pa i svakim košem van rezona kojih je bilo u izobilju, nagrizali su samopouzdanje Fenera i navodili vodu na svoju vodenicu.

- Verujem da je ova utakmica izuzetno bitna za nastavak takmičenja. Odbranili smo domaći teren i pokazali timski karakter - kaže Danilo Anđušić, koji je 11 sekundi pre kraja hladnokrvno pogodio oba slobodna bacanja. - Uz podršku sa tribina uspeli smo da smognemo snage i preokrenemo tok utakmice. Nijednog trenutka nismo pomislili da je gotovo i to je dalo rezultat, uspeli smo da se vratimo u igru. Navijači su prepoznali trenutak kada treba da nam daju dodatnu energiju i zaista nam mnogo pomogli.

NEDELjA DAN ZA KABOKLA

MATEUŠ Ponitka se vratio u sastav i odigrao pet minuta, brazilski centar Bruno Kaboklo debitovaće u nedeljnom meču ABA lige sa Igokeom.

- Nadam se da će nam pomoći. U nedelju imamo utakmicu na kojoj ćemo imati priliku da pustimo novog igrača da igra, sledeće sedmice dupli program Evrolige, putujemo u Minhen na meč sa Bajernom pa dočekujemo Albu. Potom imamo važnu utakmicu u Ljubljani. Nema predaha, ide se iz utakmice u utakmicu i samopouzdanje je veoma važno.

Od pomoći su bili i igrači Fenerbahčea, neki od njihovih promašaja u drugom poluvremenu retko se viđaju i na amaterskom nivou košarke. U tu grupu ne spada promašena duga dvojka Jama Madara 16 sekundi pre isteka meča, šut koji je prošle sezone u crno-belom dresu pogađao vezanih očiju.

- Kada sam pao na fintu, samo sam se okrenuo i molio boga da promaši - vraća film Anđušić. - To su njegove situacije, generalno pogađa te šuteve. Srećom, ovog puta je promašio i dobili smo priliku da privedemo utakmicu kraju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)