PONITKA, KABOKLO, PANTER... Željko Obradović govorio o desetkovanom Fenerbahčeu, ali i problemima Partizana

Tanjug

08. 11. 2023. u 14:31

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da rival u 7. kolu Evrolige Fenerbahče ima veliki kvalitet i sposobnost da igra na različite načine.

ПОНИТКА, КАБОКЛО, ПАНТЕР... Жељко Обрадовић говорио о десеткованом Фенербахчеу, али и проблемима Партизана

FOTO: M. Vukadinović

Partizan će ugostiti Fenerbahče sutra od 20.30 časova. Prošle sezone "crno-beli" su slavili u Istanbulu, dok je turski klub pobedio u Beogradu. Fenerbahče u meč ulazi sa skorom 5-1, a Partizan sa 2-4.

"Fenerbahče je ekipa koja igra izvanredno od početka sezone, imaju veliki kvalitet, sposobni su da igraju na različite načine, sa četiri visoka i sa tri mala igrača. Tim su koji šutira najviše za tri poena u Evroligi, preko 30 puta po utakmici uz veliki broj ubačenih. Motli na petici možda jedini nije šuter za tri, svi ostali jesu, uključujući i petice. To je jako bitna stvar u pripremi ove utakmice", kazao je Obradović.

Prema informacijama turskih medija, kadrovska situacija u Fenerbahčeu nije dobra, nekoliko važnih igrača je van stroja, ali Obradović smatra da turski klub ima veliki broj kvalitetnih košarkaša.

"Oni imaju ogroman broj igrača u rosteru. Bilo koji igrač da fali uvek fali, ako su četvorica, onda to nije lako. I pored povreda oni imaju dosta kvaliteta u timu, tako da mislim da mogu da igraju i bez svih tih igrača", rekao je Obradović.

Govorio je i o zdravstvenom stanju u svom timu.

"Ponitka je počeo da trenira, odradio je dva treninga, Kevin Panter još nije počeo da trenira. Smailagić je tu, sve je u redu", naveo je trener "crno-belih".

Sa ekipom je prvi trening odradio i Brazilac Bruno Kaboklo, koji je juče potpisao ugovor do kraja naredne sezone.

"Bruno je odradio prvi trening sa timom danas i tu počinje priča sa njim i završava se. Mislim da je igrač koji može da pomogne Partizanu i zato smo se odlučili da ga dovedemo. Kako će to izgledati na treninzima, tek ćemo da vidimo", zaključio je Obradović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)