"MORA MALO DA SE UGOJI": Nikola Jokić razbio novu NBA zvezdu, pa mu poslao moćnu poruku

Novosti online

30. 10. 2023. u 09:59

Košarkaši Denvera pobedili su sinoć na gostovanju ekipu Oklahome rezultatom 128:95 (34:23, 35:28, 28:24, 31:20), u utakmici NBA lige.

МОРА МАЛО ДА СЕ УГОЈИ: Никола Јокић разбио нову НБА звезду, па му послао моћну поруку

FOTO: Tanjug/AP

Najefikasniji u sastavu tima iz Kolorada bio je srpski košarkaš Nikola Jokić sa 28 poena, 14 skokova i pet asistencija. Majkl Porter dodao je 20 peona, devet skokova i dve asistencije.

U domaćoj ekipi istakao se mladi Čet Holmgren sa 19 poena i četiri asistencije, kojem se predviđa velika budućnost u najjačoj konkurenciji sveta.

Vižljastom centru Oklahome veoma specifične građe, visokom 216 centimetara, sa rasponom ruku od 229, najbolji centar na planeti Nikola Jokić poželeo je svojevrsnu dobrodošlicu u društvo najboljih i pokazao da mu iako ima sve predispozicije da bude vrhunski defanzivac, mora još mnogo da radi. 

"Veoma je talentovan momak, ali ovo je njegova prva godina. Još uči igru, koliko je brza, gde ima prednost, gde je nema. Potrebno mu je iskustvo. Mora i malo da se ugoji, da budem iskren, ali da, ima poseban talenat", istakao je Jokić govoreći o 21-godišnjem centru, drugom piku sa prošlogodišnjeg drafta koji je propustio prvu sezonu zbog povrede, a kao ruki u porazu od šampiona ubacio 19 poena i bio najbolji pojedinac Oklahome.

Holmgren je posle susreta istakao da se nikada nije susreo sa košarkašem poput srpskog centra.

"Ne bih rekao da sam bio iznenađena, ali... Gledali smo snimke, pravili plan... U svakom slučaju, novo iskustvo. Nikada nisam igrao protiv njega. Ne mogu da kažem da sam igrao protiv nekoga ko mu je i sličan u životu. Nema dileme da radi mnogo stvari koje je teško ponoviti", rekao je mladi as Tandera.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ JEDNOM POKAŽITE DA STE NAJBOLJI! KK Partizan poslao poruku navijačima da navijaj fer i sportski u duelu sa Zvezdom