NIKO KAO GRK! Janis Adetokumbo se upisao u istoriju Milvoki baksa

Tanjug

27. 10. 2023. u 12:39

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo postao je novi rekorder Milvoki baksa po broju postignutih poena u istoriji u pobedi u utakmici nad Filadelfijom rezultatom 118:117, koju je srpski košarkaš Filip Petrušev odgledao sa klupe gostiju.

НИКО КАО ГРК! Јанис Адетокумбо се уписао у историју Милвоки бакса

Foto: AP

Adetokumbo je postigao 23 poena i imao 13 skokova.

Grk se tako upisao u istoriju Milvokija i postao najbolji strelac kluba po broju poena postignutih iz igre - sad ih ima 5.905, čime je nadmašio legendarnog Karima Abdula-Džabara, koji je za Bakse od 1969. do 1975. ubacio 5.902 poena.

Bakse je ka pobedi nad Filadelfijom predvodio Demijan Lilard koji je na debiju u dresu Milvokija postigao 39 poena i imao osam skokova i četiri asistencije.

On je ove sezone prešao u Milvoki posle 11 godina u Portlandu i postigao je najviše poena na debiju za Bakse od Terija Kamingsa, koji je 1984. godine ubacio 34 poena.

Bruk Lopes je postigao 13 poena za Milvoki, a Bobi Portis 10.

U Filadelfiji je najefikasniji bio Tajris Maksi sa 31 poenom uz osam asistencija, Džoel Embid dodao je 24 poena, sedam skokova i šest asistencija, a Tobajas Haris 20 poena i sedam skokova.

U timu nije bilo Džejmsa Hardena, koji je tražio trejd tokom leta i nije na vreme došao na pripreme za novu sezonu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)