ŠTA ČEKA "VEČITE" POSLE DERBIJA? U novembru su im potrebne najmanje tri pobede da ne skrenu sa kursa ambicija

V. P.

26. 10. 2023. u 14:23

DERBI u petom kolu elitnog takmičenja skoro u potpunosti je zaklonio evroligaški novembar večitih rivala. Partizan i Crvena zvezda biće pod pljuskom teških i izuzetno važnih utakmica, za njihove i dalje visoke ambicije u odabranom društvu verovatno bitnije od njihovog susreta u beogradskoj „Štark areni“.

ШТА ЧЕКА ВЕЧИТЕ ПОСЛЕ ДЕРБИЈА? У новембру су им потребне најмање три победе да не скрену са курса амбиција

Foto: Evroliga

Kada se raziđe dim vatre u derbiju, sledi mesec sa šest mečeva koji bi mogao da pokaže u kom smeru će se odvijati evroligaška sezona beogradskih velikana. Zvezdu drugog dana novembra čeka duel na domaćem terenu sa Bajernom, tradicionalno tvrdim protivnikom koga je upoznala tokom pripremnog perioda. Bavarci su slavili sa prepolovljenim timom, koji su time dosuli malo soli na ranu iz prošle sezone. Poraz u Minhenu početkom marta bio je jedan od onih koji su crveno-bele koštali plasmana u top 8.

Dan nakon Zvezdinog pokušaja naplate duga Bajernu, Partizan gostuje Baskoniji, timu koji se trenutno nalazi u skoro identičnoj situaciji kao crveno-beli posle poraza od Virtusa u Bolonji. Izgledno je da trener Đoan Penjaroja neće dočekati na klupi utakmicu sa ekipom Željka Obradovića, koji bi zanimljivom igrom sudbine ipak mogao da ukrsti koplja sa Duškom Ivanovićem. Španski mediji navode da je povratak u Vitoriju dojučerašnjeg trenera Zvezde praktično gotova stvar. I crno-beli imaju u tefteru dug iz prošle sezone, kada su u Baskiji izgubili praktično dobijenu utakmicu.

Zvezdu posle borbe prsa u prsa sa četom prekaljenog stručnjaka Pabla Lasa čeka gostovanje Barseloni sa zelenim Rođerom Grimauom na klupi. Međutim, nekadašnji kapiten Katalonaca uprkos svom neiskustvu beleži odlične rezultate u uvodu sezone, čini se da njegova znatno labavija ruka više prija igračima od čvrste Šarunasa Jasikevičijusa. Zvezda će biti u koži autsajdera u ovom kolu, ne i Partizan koji dočekuje Fenerbahče. Turski tim je dobro ušao u sezonu zahvaljujući i povoljnom rasporedu, ali svakako neće uneti u „Arenu“ epitet favorita.

Polovinom novembra na redu je druga sedmica sa duplim programom. Ovog puta će Zvezda biti domaćin Feneru, dva dana kasnije gost Olimpijakosu, finalisti Evrolige koga je prethodne sezone savladala u oba susreta. Partizanu sleduje dvomeč sa nemačkim predstavnicima, najpre sa Bajernom u Minhenu, potom sa Albom u Beogradu. Ovo su utakmice koje često prave razliku u konačnom plasmanu, eklatantan primer je Zvezda koja se u prošlom izdanju Evrolige zagrcnula protiv ovih rivala.

Crveno-beli u poslednja dva novembarska meča dočekuju Milano i Efes, pobede bi im dale značajno ubrzanje u trci za ulazak u plej-of ili plej-in. Isto važi i za crno-bele, koji gostuju neubedljivom Efesu i poslednjeg dana meseca igraju kod kuće sa potpuno izmenjenim i za sada raštimovanim Panatinaikosom.

Da bi ostali na kursu ambicija potrebne su im najmanje tri pobede iz šest novembarskih utakmica, četiri su odličan zalog za nastavak takmičenja, dve ne bi promenile negativnu tendenciju.

C. ZVEZDA

2. novembar: C. zvezda - Bajern

10. novembar: Barselona - C. zvezda

14. novembar: C. zvezda - Fenerbahče

16. novembar: Olimpijakos - C. zvezda

24. novembar: C. zvezda - Milano

1. decembar: C. zvezda - Efes

PARTIZAN

3. novembar: Baskonija - Partizan

9. novembar: Partizan - Fenerbahče

15. novembar: Bajern - Partizan

17. novembar: Partizan - Alba

24. novembar: Efes - Partizan

30. novembar: Partizan - Panatinaikos

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice