OBRADOVIĆ MORAO DA SMIRUJE SVOJE! Partizan ostao bez finala, crno-beli u neverici

Novosti online

23. 09. 2023. u 17:57

KK Partizan i Anadolu Efes su se sastali u polufinalu turnira Pavlos Janakopulos u Atini, a crno-beli su u vrlo uzbudljivoj završnici izgubili sa 81:79. Poslednji napad beogradskog kluba protekao je, bar su tako mislili gosti iz prestonice Srbije, uz dva nedosuđena faula nad njihovim igračima, pa su mnogi bili ljuti na sudije - i to toliko, da je čak i temprementni Željko Obradović morao da smiruje svoje saradnike.

ОБРАДОВИЋ МОРАО ДА СМИРУЈЕ СВОЈЕ! Партизан остао без финала, црно-бели у неверици

Screenshot / action24.gr

U prvoj četvrtini sve je bilo kao u najlepšim planovima crno-belih - odbrana je delovala kao da je u punoj takmičarskoj formi, napad bio na vrhunskom nivou, pa možda i ne čudi što je čak 11 poena razlike izgrađeno u uvodnih deset minuta.


U narednih su se stvari prilično promenile.


Razgoropadili su se igrači turskog prvaka, počeli da iz minuta u minut smanjuju zaostatak, pa prišli na "-3" pred veliki predah. Sasvi zasluženo, ako se uzme u obzir da su posle katastrofalnog šuta u uvodnoj deonici popravili preciznost i za dva i za tri poena, a gotovo izbacili kikseve iz organizacije svoje igre, pa se maltene izjednačili sa crno-belima u svim statističkim parametrima.


Početkom druge polovine utakmice, uz zapaženu igru Ognjena Jaramaza, Partizan je napravio i privremenu prevagu u borbi pod obručima. Kaminski je uspeo da "dogura" broj ličnih grešaka Tibora Plajsa do četiri, što su crno-beli iskoristili da dođu do velikih 57:44.


Efes se tada posvetio trojkama, Derek Vilis se tada naročito isticao, pa je i Željko Obradović, baš kao i koji tren ranije njegov nekadašnji đak iz Fenerbahčea, Erdem Čan, morao da traži tajmaut kada se za tili čas suparnik približio na "-7".


Tadašnji nalet suparnika su Obradovićevi izabranici izdržali, ali je Žižićevo odlično ponašanje u odbrani od pik-en-rola učvrstilo defanzivu turskog kluba, a unosilo sve veću nerovozu u timu rivala. Zato je ponovo počela da se "topi" prenost Partizana, koji je počeo da ima probleme i sa prodorima Efesa, da bi se onda na sve nadovezala i minijatura iskusnog Vila Klajburna koji je trojkom doneo prednost svom timu, 67:64, i to šest minuta pre završetka.

Screenshot / action24.gr

Tajmaut za kojim je posegao strateg Partizana nije uspeo da dovoljno trgne njegovu ekipu. Najpre jedan defanzivni "let" Šejna Larkina, kojime je presečen napad crno-belih, omogućio odlazak na +5, a posle promašaja Beograđana, Brajant je odveo Anadolu Efes na dotad najvećih 71:64.

Drama je tada krenula ka vrhuncu.

Kevin Panter je brzom trojkom zadržao Partizan u igri, pridružio mu se nedugo zatim i za igru veoma raspoloženi Anđušić, pa su njegovim dalekometnim pogotkom crno-beli prišli na 73:76. Upravo je Danilo Anđušić, na nešto manje od 100 sekundi pre kraja prodorom i svojim 23. poenom primakao Partizan na 77:78, da bi potom Smailagić blokadom zaustavio Larkina, što je omogućilo i napad za vođstvo. Iskoristio ga je, i to precizno izvedenim slobodnim bacanjima, Panter, a rival je uzvratio samo jednim dobrim penalom, pa su crno-beli krenuli po trijumf, dok je na semaforu pisalo da je izjednačeno.

Međutim, kapiten beogradskog kluba, Kevin Panter, za malo je bio neprecizan prilikom šuta sa oko osam metara, lopta je "pobegla" iz obruča, a iako je dvaput umalo ukrao loptu rivalima u njihovoj narednoj akciji, Tompson je uspeo da poentira "iz odbojke" i donese +2 Efesu. Ispostavilo se da je tako postavljen konačni rezultat, ali to nije bio i kraj drame. Naprotiv.

Uz 15 sekundi do kraja, Željko Obradović je zatražio tajmaut. Ledej je potom probao da poentira sa leve strane, ali nakon što je poklekao u jednom snažnom duelu sa Brajantom, isto to se desilo i sa Smailagićem. Za njega se činilo da će doći do lopte, bio je odgurnut, no sudije se nisu oglasile.


Do lopte su došli igrači turskog kluba, koje crno-beli nisu ni napadali - već su od arbitara tražili objašnjenje kako faula nije bilo ni nad jednim, ni nad drugim igračem Partizana.

Željko Obradović traži objašnjenje od sudija meča Partizan - Anadolu Efes pre nego što je smirivao svoje saradnike / screenshopt / action24.gr

Efes je tako prošao u finale ovog atinskog turnira i za suparnika će imati pobednika meča Panatinaikos - Bajern Minhen.

Bonus video: DOČEK ZA PAMĆENjE - Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)