POCEKO NE MOŽE DA SE POMIRI ŠTO JE SRBIJA U POLUFINALU: Da nismo igrali sa Amerikom...

Novosti online

07. 09. 2023. u 16:03

KOŠARKAŠI Italije boriće se za sedmo mesto na Svetskom prvenstvu, a selektor "azura" Đanamarko Poceko i dalje ne može da se pomiri sa tim da je njegova reprezentacija igrala protiv Sjedinjenih Američkih Država u četvrtfinalu.

ПОЦЕКО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОМИРИ ШТО ЈЕ СРБИЈА У ПОЛУФИНАЛУ: Да нисмо играли са Америком...

FOTO: FIBA.Basketball

Italija je izgubila od Letonije (87:82) i uprkos tome što će biti sedmi ili osmi temperamentni stručnjak smatra da je ovakav rezultat uspeh.

- U poslednjih 20 godina u Italiji nismo mogli da verujemo da ćemo moći da igramo na ovakvom turniru. Znajte, ja pratim samo košarku i ništa drugo ne radim u životu i mi nismo mogli ni da se poredimo sa ovim nivoom košarke. A ovi sjajni momci samo u poslednje tri-četiri godine su pokazali sebi, ali ne samo sebi, da to mogu, da igraju na ovom nivou. I to smo posebno pokazali na ovom turniru. Pre pet godina niko ne bi rekao da ćemo biti u najboljih osam. Mislili bi da se šalimo... - rekao je Poceko.

Iako su "azuri" bili prvi na tabeli posle drugog kruga Mundobasketa, u četvrtfinalu su morali da igraju protiv Amerike koja je izgubila od Litvanije i tako završila na drugom mestu.

- Možete da mislite i drugačije, ali ovo je istina. Bio sam ja van Saveza i znam šta to Italija nije mogla da uradi. Ljudi, nismo se ni kvalifikovali na poslednja tri Mundobasketa, a ovog leta svi u Italiji su navijali za nas protiv SAD. Ubedili smo ih da možemo da pobedimo Ameriku, to je to.

On i dalje ne može da se pomiri sa tim što njegovi izabranici nisu bili na mestu Srbije koji su u četvrtfinalu igrali protiv Litvanije.

- Slušajte me... Da nismo igrali sa Amerikom, mi bismo bili u polufinalu Svetskog prvenstva. Možete da mislite da sam lud, ali niste prvi ni poslednji koji to misle - zaključio je Poceko.

Podsetimo, Italija će se za sedmo mesto boriti sa poraženim iz duela Litvanija - Slovenija.

BONUS VIDEO: "NISMO MNOGO PRIČALI U JAVNOSTI": Milutinov posle plasmana u polufinale SP

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)