MILUTINOV O TIMU SRBIJE: "Bio bih srećan da je Jokić sa nama, nemoguće je popuniti tu rupu"

Novosti online

09. 08. 2023. u 18:00

VIDELI smo dobre i loše strane Srbije u meču sa Grčkom na Akropolis kupu u Atini, prvom zvaničnom u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo (25. avgust - 10. septembar). Prostora za poboljšanja ima u svim linijama, nažalost ne i toliko vremena do prve utakmice na Mundobasketu protiv Kine.

МИЛУТИНОВ О ТИМУ СРБИЈЕ: Био бих срећан да је Јокић са нама, немогуће је попунити ту рупу

FOTO: AP

Grupa u kojoj su i Portoriko i Južni Sudan daje „orlovima“ mogućnost za uigravanje i doterivanje igre i tokom šampionata, kako bi u drugoj fazi bili blizu optimalne forme.

U trijumfu nad Grcima u žiži javnosti bilo je kako će Nikola Milutinov popuniti patike odsutnog Nikole Jokića na poziciji startne „petice“. Nijedan igrač na svetu nema dovoljno dužine i širine da do kraja popuni tu prazninu, ali je povratnik u redove Olimpijakosa dokazao da i bez najboljeg na svetu imamo adut u reketu sasvim solidne jačine. Ostvario je dabl-dabl učinak od 14 poena i 12 skokova, u nekim periodima primoravao protivnike da ga udvajaju.

- Igrao sam i ranije kao startni centar, imam iskustva, navikao sam na tu ulogu i daću sve od sebe. Naravno, bio bih srećniji da je Jokić sa nama. Pokušaću da popunim tu rupu, mada je to nemoguće - iskren je Milutinov. - Izuzetno sam srećan što je centar kao on osvajao MVP nagrade, postao NBA šampion, najkorisniji igrač finala. Ponosan sam na njega, znam koliko je naporno radio svih ovih godina, koliko je bio fokusiran i posvećen.

Novinari su podsetili Milutinova i na druge igrače koji nedostaju nacionalnom timu ovog leta - Vasilija Micića, Nikolu Kalinića, Vladimira Lučića, Alekseja Pokuševskog...

- Ali, imamo Bogdana Bogdanovića, našeg kapitena i glavnog igrača. Makar je on tu.

DRUGI MOGU DA SE DOKAŽU

IAKO su pripreme za Mundobasket uveliko u toku, strane medije najviše zanima mišljenje naših reprezentativaca o odsustvu Nikole Jokića i ostalih igrača.

- Ne razmišljamo o tome, prošlo je vreme kada jesmo - odgovorio je Bogdan Bogdanović novinaru litvanskog „Basketnjuza“ posle meča sa Grčkom. - Imamo dobre igrače, poput Milutinova. Ne plašimo se da ćemo ranije ispasti zbog njihovih izostanaka. Moramo da se takmičimo i razmišljamo pozitivno. Ovde su momci koji ne bi igrali mnogo da su Jokić i Micić tu. Kada neko nedostaje, otvaraju se vrata za druge da se dokažu.

Bogdan je sa 15 poena bio naš najefikasniji igrač u meču sa Grčkom, iako još nije podesio nišanske sprave. Bilo je i nekih nerezonskih šuteva, ne i po NBA standardima. Selektor Svetislav Pešić rekao je da će mu biti potrebno još vremena da se prebaci na evropski košarkaški kolosek, poslednji put je igrao van NBA sistema pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Kini.

Prvi izlazak „orlova“ na javnu scenu nije mogao da razreši dilemu da li će na nadolazećem Mundobasketu na Filipinima biti u krugu kandidata za medalje. Utisak je da neće sve zavisiti od nas, već i od toga kako izgledaju drugi, nezaobilaznog faktora sreće na ovakvim turnirima... Milutinov je upitan da iznese svoju listu favorita.

- Mnogo je reprezentacija na Svetskom prvenstvu, ne mogu da odaberem samo jednu. Sigurno je da mi nismo među favoritima - rekao je startni centar Srbije, verovatno i sa namerom da skine teret prevelikih očekivanja sa leđa našeg nacionalnog tima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!