AMERI POKAZALI SNAGU I MOĆ: Prvi put zaigrali zajedno i razbili rivala Srbije na Mundobasketu

Novosti online

08. 08. 2023. u 08:45

KOŠARKAŠI Sjedinjenih Američkih Država pokazali su da su veoma jaki, uprkos tome što će na predstojećem Svetskom prvenstvo igrati u sastavu koji nije najjači.

АМЕРИ ПОКАЗАЛИ СНАГУ И МОЋ: Први пут заиграли заједно и разбили ривала Србије на Мундобаскету

FOTO: Profimedia

Izabranici Stiva Kera razbili su Portoriko, rivala Srbije na Mundobasketi, sa 117:74 i na taj način poslali poruku da su spremni za najveće domete na takmičenju koje se održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Portoriko je uspeo koliko-toliko da parira u prvom poluvremenu, kada je imao zaostatak od osam razlike - 50:43.

Ipak, u drugom delu meča Amerika je razmontirala rivala sa ukupnih 36 razlike, a rivalu je dozvolila da postigne samo 31 poen.

Ovaj trijumf još više dobija na značaju ako se zna da je ovo reprezentaciji SAD bio prvi meč na ovim pripremama, tačnije prvi put su igrali zajedno u ovom sastavu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Entoni Edvards i Kem Džonson sa po 15 poena. U poraženoj selekciji najviše se istakao Tremont Voters sa 17, dok je Džordan Hauard dodao 13.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28. avgusta) i Južni Sudan (30. avgusta).

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

 

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

BONUS VIDEO: SVE PRŠTI OD DUELA: Trening košarkaške reprezentacije Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)