VELIKO SRCE LUKE DONČIĆA: Pomaže ugroženima u poplavama (FOTO)

Novosti online

05. 08. 2023. u 16:02

JEDAN od najboljih košarkaša današnjice, Luka Dončić preko svoje fondacije odlučio je da pomogne ugroženom stanovništvu u Sloveniji koje je pogođeno poplavama.

ВЕЛИКО СРЦЕ ЛУКЕ ДОНЧИЋА: Помаже угроженима у поплавама (ФОТО)

FOTO: EPA

Pojedini delovi Slovenije, brojna sela, su pod vodom posle poplava koje su se izlile nakon obilnih padavina. Ima i nastradalih.

Slike bespomoćnih ljudi koji se u bujicama bore da prežive i pronađu spas potresle su sve, a među prvima koji je najavio pomoć sunardonicima je najveći sportista ove zemlje Luka Dončić.

Njegova fondacija je na Instagramu objavila da je stupila u kontakt sa lokalnim samoupravama pogođenih područja kako bi se najefikasnije iskoordinirala akcija pomoći za najugroženije stanovništvo.

- Fondacija Luka dončić je potresena katastrofalnim poplavama koje su izazvale haos u Sloveniji, uništavajući kuće i oduzimajući živote.U kontaktu smo sa lokalnim vlasima kako bismo ih rasteretili i nastavićemo da im pružamo pomoć dokle god je to potrebno. Najdublje se zahvaljujemo svim vatrogascima i spasiocima na terenu i svima koji su se odazvali da pomognu rizikujući svoje živote da pomognu onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Svi žitelji Slovenije koji su izgubili svoje kuće u ovim strašnim poplavama su u našim mislima i srcima. Učinićemo sve da im pomognemo.

Trenutno je najteža situacija u Gorenjskoj, Koruškoj, Štajerskoj, a očekuje se da će se pogoršatii u ostalim delovima Slovenije pošto je kiša nastavila da pada.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!