"IMAJU TAMO U HOTELU 14 LAP-TOPOVA NJIH PETORICA!" Srbija uz peh stigla do četvrtfinala Evropskog prvenstva, sad je niška publika na potezu

Novosti online

26. 07. 2023. u 22:52

NIJE moglo da bude ni trunke neizvesnosti u meču Srbije i Danske u osmini finala Evrobasketa za igrače do 18 godina u Nišu.

ИМАЈУ ТАМО У ХОТЕЛУ 14 ЛАП-ТОПОВА ЊИХ ПЕТОРИЦА! Србија уз пех стигла до четвртфинала Европског првенства, сад је нишка публика на потезу

FOTO: FIBA.Basketball

Razlika u klasi evidentirana je i krajnjim rezultatom, uprkos tome što je selektor Nenad Stefanović kalkulasio sa minutažom vodećih igrača - 107:62.

Štedeo ih je za sigurno najveći izazov u dosadašnjem toku šampionata, četvrtfinalni duel sa Izraelom u „Čairu“ (četvrtak, 20.30). Momci iz zemlje čije mlađe selekcije poslednjih godina ređaju uspehe, na prvom eliminacionom koraku nadigrali su vršnjake iz Hrvatske (84:66).

„Orlići“ su četvrtu pobedu u isto toliko utakmica osigurali već u prvom poluvremenu, na odmor su otišli sa nedostižnih 23 poena prednosti. Svakako nedostižnih za momke iz Skandinavije, koji su u tom delu igre izgubili 22 lopte! Čak 14 su im direktno ukrali inače defanzivno veoma agresivni Stefanovićevi puleni i većinu pretvarali u lake koševe.

Razlika je konstantno rasla iako su stagnirali prilično loši procenti realizacije šuta van linije 6,75 (trojke 8/26), što je glavna boljka naše, ali i mnogih drugih ekipa na ovom EP. Najefikasniji su bili Bogoljub Marković (16 poena), Mitar Bonjaković (14), Pavle Nikolić (13) i Nikola Topić (13).

Senku na meč bacila je povreda zgloba krilnog centra Filipa Jovića u 4. minutu, tako da je neizvestan njegov nastup u četvrtfinalnom susretu sa Izraelom.

Nenad Stefanović, selektor U18 reprezetnacije Srbije, posle utakmice se zahvalio niškoj publici i pozvao je da i u četvrtak dođe:

– Ono što smo hteli, da brzo rešimo utakmicu i da se rasporede minuti, to smo i uradili. Hvala publici na stvarno fantastičnoj atmosferi. Pozivam ih da i u četvrtak dođu u najvećem mogućem broju. To nam je najvažnija utakmica na prvenstvu, tako da nam treba puna hala i podrška svih u Nišu.

U četvrtfinalu Srbija igra protiv Izraela, o kome selektor "orlića" ima samo reči hvale:

– Izvanredna ekipa, motivisana, hrabra, puno promena odbrane, puno individualnog kvaliteta. Ali, verujem u moje momke. Spremićemo se da pobedimo utakmicu. Oni ulažu nenormalno. Imaju u hotelu tamo 14 lap-topova, njih petorica. Mi nismo toga baš svesni. Vidi se po tome kako igraju. Ali, spremićemo se. Ne brinem se uopšte!

RASPORED

Četvrtfinale, 27. jul

Turska - Španija 13.00

Nemačka - Grčka 15.30

Francuska - Slovenija 18.00

Srbija - Izrael 20.30

Polufinale, 29. jul

Tur/Špa - Fra/Slo

Srb/Izr - Nem/Grč 20.30

Finale, 30. jul 20.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave