"VEČITI" TRLJAJU RUKE: Još jedan as definitivno napušta Barselonu, sledi Beograd?

Novosti online

18. 07. 2023. u 22:29

Američki košarkaš i MVP španskog prvenstva iz 2021. godine napušta Barselonu, a naredna destinacija mu možda bude Beograd.

ВЕЧИТИ ТРЉАЈУ РУКЕ: Још један ас дефинитивно напушта Барселону, следи Београд?

FOTO: EPA

KK Barselona i bek Kori Higins bi uskoro mogli da se raziđu, prenosi Sport.

Američki bek je podvrgnut operaciji prošlog maja kako bi rešio ponavljajući bol u donjem delu leđa, i zbog toga je propustio završni deo sezone 2022-23, uključujući Fajnal for Evrolige i finale ACB-a. Njegov poslednji nastup bio je 16. aprila na utakmici Klasiko protiv Read Madrida za ACB ligu, gde je proveo svega 5 minuta na terenu.

Prema španskom izdanju, to je možda bilo poslednje što smo videli Higinsa sa Barsom. Sa 34 godine i posle poslednjih sezona obeleženih povredama i fizičkim problemima, kontinuitet američkog beka je daleko od zagarantovanog, uprkos činjenici da igrač ima još godinu dana ugovora.

Izvori iz kluba rekli su Sportu da taj entitet pokušava da raskine ugovor po kojem Higinsu iduće sezone pripada 2 miliona evra neto. Higins je sleteo u Barselonu u leto 2019. kao i Nikola Mirotić, Aleks Abrines i Brendon Dejvis.

U prve dve godine, bivši igrač moskovskog CSKA bio je jedan od lidera tima, proglašen je za MVP-a i Kupa kralja i ACB lige 2021. Ali tokom poslednje dve godine, igrač je doživeo pravo iskušenje sa povredama. Prvo plantarni fasciitis u levom stopalu, a zatim bol u leđima u drugom delu prošle sezone koji ga je ostavio po strani.

U 32 utakmice regularne sezone Evrolige, Higins je prosečno beležio 8,7 poena, 2,2 skoka i 1,7 asistencija.

Već se danima spekulisalo da bi on mogao put Beograda u Partizan ili Crvenu zvezdu, a večiti sada mogu apsolutno da se fokusiraju na dovođenje Amerikanca.

BONUS VIDEO: Partizan je šampion ABA lige

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)