"DA, ZVALA ME JE ZVEZDA, ALI..." Ponitka otkrio zašto je odbio crveno-bele i odabrao Partizan

Novosti online

13. 07. 2023. u 20:45

Poljski reprezentativac i novi košarkaš Partizana Mateuš Ponitka, izjavio je da je poziv Željka Obradovića bio presudan u odluci da potpiše za Partizan, preneo je Mocartsport.

ДА, ЗВАЛА МЕ ЈЕ ЗВЕЗДА, АЛИ... Понитка открио зашто је одбио црвено-беле и одабрао Партизан

FOTO: EPA

Poljak je potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom i on je drugo pojačanje kluba u letnjem prelaznom roku, pošto je ranije danas ugovor sa "crno-belima" potpisao Ognjen Jaramaz.

- Pre svega moram da kažem da mi je velika čast što ću biti deo Partizana. Ne bih da koristim kliše izraze, ali svako ko prati košarku, zna istoriju kluba, kakvi su navijači, ko je trener i zbog svega toga moram da budem zahvalan što ću biti deo svega što sam nabrojao i imati priliku da nosim dres legendarnog kluba, istakao je Ponitka.

Dodaje da nije razgovarao samo sa Partizanom nakon što mu je istekao ugovor sa Panatinaikosom.

- Razgovarao sam sa Crvenom zvezdom i Makabijem, tu je bio i Partizan, imao sam opcije, ali na kraju su ime i poziv Željka Obradovića prelomili u korist Partizana. Svideo mi se projekat, tim koji želi da napreduje. Još dok sam bio u Panatinaikosu sam video da je ekipa odlična, da klub ima velike ambicije. Iskren da budem, prvi put sam sa trenerom razgovarao još na početku prošle sezone. Igrali smo protiv Partizana i trener mi je prišao, čestitao mi je na izdanjima na Evrobasketu, nekoliko minuta smo razgovarali, i tada smo uspostavili inicijalni kontakt koji je na mene ostavio veliki utisak, konstatovao je Poljak.

Smatra Ponitka da će se odlično uklopiti u novu ekipu.

- Partizan je dva puta pobedio Panatinaikos, na tim mečevima sam se uverio u kvalitete igrača. Kevin Panter je lider i baš mi je drago što je ostao, kao i Zek Ledej, ali još je momaka koji su pokazali veliki kvalitet, igrali su timski, borili su se i to mi se najviše svidelo. Mislim da mogu u takvu kulturu i atmosferu lako da se uklopim, zaključio je Ponitka.

BONUS VIDEO „Jokićeva „stotka“: Koga Srbin juri po broju tripl-dablova 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)