TEOV BRAK IZ LJUBAVI: "Dobili smo zvezdaša, lidera u svlačionici, pobednika"

V. P.

12. 07. 2023. u 10:30

SADA i zvanično, jedan od najboljih plejmejkera u istoriji naše košarke, vrati se u Srbiju nakon 16 godina impresivne internacionalne karijere. Crvena zvezda je obelodanila da je potpisala jednogodišnji ugovor sa Milošem Teodosićem.

ТЕОВ БРАК ИЗ ЉУБАВИ: Добили смо звездаша, лидера у свлачионици, победника

FOTO:KK Crvena zvezda

Legendu o sebi počeo je da piše 2007. kao momak razbarušene kose iz Valjeva, koji je za milionsko obeštećenje prešao iz FMP u Olimpijakos.

Od tada je toliko pisao da se umorio, osvojio je 16 klupskih trofeja, uključujući Evroligu sa moskovskim CSKA 2016. i Evrokup sa bolonjskim Virtusom 2022. Kao neprikosnoveni lider vodio je nacionalni tim do srebrnih medalja na Evrobasketu 2009, Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama 2016. Usput su se za njega lepile etikete MVP Evrolige 2010. i najbolji košarkaš Evrope iste godine, MVP finala Evrokupa 2022, bio je biran u idealne petorke u svim ligama u kojima je prosipao manje ili više svog magičnog praha.

- Potpisom za svoju Crvenu zvezdu, Miloš je ostvario davnašnju želju i konačno zadužio dres voljenog kluba, za koji navija od malena. Klub mu se ovom prilikom zahvaljuje na velikoj želji koju je u svakom smislu iskazao tokom pregovora kako bi došlo do konačnog dogovora i potpisa ugovora na obostrano zadovoljstvo - navode u objavi crveno-beli, potenciraujući Teovo navijačko opredeljenje koje nije krio još otkad je kao 20-godišnjak ušao u kop „delija“ na utakmici sa Glazgov Rendžersom.

OPROŠTAJ OD MAĐIONIČARA

VIRTUS se oprostio od Teodosića posle četiri godine u Bolonji, koju je vratio na mapu najuglednijih košarkaških gradova Evrope.

- Možemo da kažemo mnogo stvari, da postavimo koševe, asistencije, čarolije… ali ova slika sve to savršeno opisuje - objavio je Virtus na Tviteru fotografiju Teodosića okruženog navijačima.

Poruku je imao i njegov dojučerašnji saigrač Marko Belineli.

- Tužan dan, ali želim da se zahvalim Teu i njegovoj porodici na zajedničkim godinama. Upoznao sam sjajnu osobu i stekao prijatelja, bili smo odličan par.

Sada je 16 leta stariji, kada počne sezona dokotrljaće se do polovine 37. godine, i navijači se sigurno pitaju da li je brak iz ljubavi sklopljen prekasno. Klub je u delu svog saopštenja pokušao da odgovori na to pitanje:

- Crvena zvezda dobija mnogo dolaskom Miloša: zvezdaša, iskusnog plejmejkera, igrača sa mnogo velikih utakmica u nogama, izvanrednog pregleda igre, lidera u svlačionici i čoveka koji je u tesnim utakmicama i završnicama - najbolji!

Svemu navedenom ne može se protivrečiti. Teo je u svakom smislu unikatan igrač, jedan od onih zbog kojih zavolite košarku, jedan od onih zbog kojih održavate tu emotivnu vezu. Međutim, ta veza je krhka i može lako da pukne ako u suton svoje karijere ne ubedi Zvezdine navijače da je kadar da bude važan deo tima vrhunskih ambicija. Vreme će pokazati da li je Miloš i dalje veliki...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona