NI ON NE IGRA ZA FRANCUSKU: Iskusni košarkaš odlučio da propusti Mundobasket

Tanjug

27. 06. 2023. u 18:54

KOŠARKAŠ Efesa Rodrig Bobua neće igrati za selekciju Francuske na predstojećem Svetskom prvenstvu, preneo je francuski "Ekip".

НИ ОН НЕ ИГРА ЗА ФРАНЦУСКУ: Искусни кошаркаш одлучио да пропусти Мундобаскет

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Iskusni 35-godišnjak je u klub iz Istanbula stigao 2018. iz Baskonije, a nedavno je produžio ugovor sa turskim timom do juna naredne godine. On je prošle sezone u Evroligi prosečno beležio 10,8 poena.

Bobua je sa Efesom dva puta osvojio Evroligu, tri puta je bio šampion Turske i jednom je stigao do trofeja u nacionalnom kupu.

"Ekip" podseća da on nije igrao za Francusku na Olimpijskim igrama u Tokiju, a očekivalo se da predvodi "trikolore" na Mundobasketu koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Bobua je nedavno najavio da bi mogao da po prvi put u karijeri igra za selekciju Francuske, pošto mu jedino nedostaje medalja sa velikih takmičenja sa nacionalnim timom. Međutim, košarkaš Efesa je zbog naporne sezone odlučio da ne igra za reprezentaciju. On je pre Efesa igrao za Baskoniju, Strazbur, Le Man, Šarlroa, Dalas i Šole.

Francuska će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi H sa Kanadom, Letonijom i Libanom.

Podsetimo, pre nekoliko dana je nova košarkaška zvezde, Viktor Vembanjama, takođe je odlučio da ne nastupa za tim Vensana Kolea na Mundobasketu.

BONUS VIDEO: NIKOLA JOKIĆ JE PONOSAN: Konj srpskog NBA asa osvojio "Subotičku milju"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)