"SVI SU BUDNI, SVI GLEDAJU": Nikola Jokić posle blistavog izdanja u Majamiju pričao o Srbiji

Novosti online

08. 06. 2023. u 07:59

Košarkaši Denvera poveli su protiv Majamija sa 2:1 u finalu NBA lige, pošto su noćas na gostujućem terenu pobedili sa 109:94.

СВИ СУ БУДНИ, СВИ ГЛЕДАЈУ: Никола Јокић после блиставог издања у Мајамију причао о Србији

FOTO: Tanjug/AP

Denver je predvodio srpski centar Nikola Jokić tripl-dabl učinkom od 32 poena, 21 skoka i 10 asistencija. On je prvi igrač u istoriji lige koji je u jednoj utakmici velikog finala imao najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija.

Takođe, Jokić je tek sedmi igrač koji je u jednom finalu lige ostvario dva tripl-dabl učinka.

Na zvaničnoj konferenciji za štampu posle meča, Nikola je jedno pitanje dobio na svom jeziku:

- Jeste, i ja sam dobio puno poruka da su svi budni i da svi gledaju. Hvala im, normalno! Što se tiče same utakmice, bitna pobeda za nas, samim tim što su oni nas dobili na našem terenu. Imali smo stvarno kontrolu utakmice, ja mislim od momenta kad smo poveli i nismo više ispuštali prednost, tako da... Imali smo igrače sa klupe koji su igrali sjajno, oni su nam i doneli pobedu!

Nikola, večera koju ste imali u kući Džef Grina pokazuje koliko vam je važna pobeda i timski duh da biste do nje došli?

- I da Džef ima stvarno lepu kuću - dopunio je Jokić novinara i posle smeha u sali, nastavio ozbiljno:

-  Džef ima 27 godina, ali je već veteran. On je momak superprofesionalan, neko na koga treba da se ugledaju mlađi igrači i kad se priprema za meč i kako trenira u sali ili teretani. Bilo je to lepo s njegove strane što nas je pozvao, nadam se da ćemo sledeći put imati više razloga da slavimo kad se okupimo.

Nikola Jokić ušao je u istoriju NBA kao prvi igrač koji je u finalu ostvario učinak od 32 poena, 21 skoka i deset asistencija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna