IGRAĆE SE MAJSTORICA: FMP savladao Cedevita Olimpiju

Novosti online

06. 05. 2023. u 22:48

Košarkaši FMP pobedili su u Železniku ekipu Cedevita Olimpije rezultatom 102:96 (26:17, 24:28, 24:22, 28:29) u drugom meču četvrtfinala plej-ofa regionalne ABA lige.

ИГРАЋЕ СЕ МАЈСТОРИЦА: ФМП савладао Цедевита Олимпију

FOTO: FMP Meridian

Nakon poraza u Ljubljani (87:77), FMP je trijumfom na svom terenu izjednačio na 1:1 u seriji, koja se igra na dve pobede.

Tim iz Železnika je sredinom prvog perioda prešao u vođstvo koje nije ispuštao do kraja meča. Vodila se velika borba na parketu. Izuzetno raspoloženi domaćini uspeli su da odbiju sve nalete rivala.

U poslednjem periodu FMP je stigao i do 12 poena prednosti. Tim Ljubljane je uspeo u finišu da priđe na četiri poena zaostatka, ali nije imao snage za kompletan preokret. Tačnije domaćin mu to nije dozvolio.

Na kraju zaslužena pobeda FMP-a – 102:96.

Najefikasniji u ekipi iz Železnika bio je Bo Bič sa 26 poena, dok je Aleksa Stepanović dodao 24, a Čarls Mening 21. Kod gostiju, najbolji je bio Kevin Jogi Ferel sa 22 poena, dok su Edo Murić i Džošua Adams ubacili po 13.

Majstorica će biti odigrana u Ljubljani, a termin ove utakmice biće naknadno saopšten.

Pobednik duela između FMP i Cedevita Olimpije sastaće se u polufinalu plej-ofa ABA lige sa boljim iz duela između Partizana i Studentskog centra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije