SUNOVRAT DONČIĆEVOG DALASA: Trenutak kada je sve krenulo po zlu, ovo je najveća greška Mavsa!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 04. 2023. u 09:53

DALAS Maveriksi neće igrati u plej-ofu NBA lige u sezoni 2022/23, a da stvar bude još gora, ovo je prva sezona nakon 40 godina da u plej-ofu neće biti tima iz Teksasa.

СУНОВРАТ ДОНЧИЋЕВОГ ДАЛАСА: Тренутак када је све кренуло по злу, ово је највећа грешка Мавса!

Tanjug/AP

Koliko god neverovatno zvučalo, tim koji u sastavu ima Luku Dončića i Kajrija Irvinga sezonu će završiti nakon 82 odigrane utakmice. Malo ko je to početkom godine verovao da može da se dogodi.

Da stvar po teksašku košarku, koja je među najboljima u Americi bude još gora, po prvi put još od sezone 1980/81 u doigravanju neće učestvovati Roketsi, Maveriksi i Spursi.

San Antonio osvojio je pet titula, dve ima Hjuston, očekivali su navijači da će dolaskom Irvinga Mavsi biti konkurentni za osvajanje svoje prve, ali ispalo je da je dolazak kontroverznog plejmejkera najveća greška generalnog menadžera Nika Harisona.

Harison je postavljen za predsednika košarkaških operacija Dalasa u 2021. godini, pre toga radio je kao direktor u kompaniji "Najki". Javnost mu zamera nekoliko stvari od kada je ušao u košarkaške vode.

Tanjug/AP

Olako se odrekao Džalena Bronsona, koji beleži odlične partije u Njujork Niksima. Nije ni pokušao da mu produži ugovor.

Drugi "greh" mu je dovođenje Tima Hardaveja mlađeg. Smatralo se da je uz platu od 75.000.000 dolara za četiri godine preplaćen, a nije na ruku išla ni povreda koju je zadobio.

Ipak, dolazak Kajrija Irvinga brzo se ispostavio kao najveća greška. Od tima koji je bio jasan kandidat za plej-of. Osmog februara Mavsi su imali 29 pobeda i 26 poraza na svom kontu. Kako je sezona tekla bilo je jasno da stvari ne funkcionišu na najboji način. Četa Džejsona Kida upisala je devet pobeda i 17 poraza.

Jasno je da će Mark Kjuban i uprava kluba morati dobro da razmisle o potezima za narednu sezonu. Pokazalo se da dve velike zvezde ne mogu da funkcionišu zajedno, te se od planova za plej-of krenulo sa razmišljanjem gde na odmor ovog leta...

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)