NESTVARNA UTAKMICA U SPLITU: Partizan se mučio, Naneli trojkom doneo pobedu crno-belima (VIDEO)

Novosti online

04. 03. 2023. u 20:07

KOŠARKAŠI Partizana pobedili su Split u gostima posle neverovatne borbe sa 95:96 (24:27, 23:21, 24:23, 24:25) u 20. kolu ABA lige i tako nastavili niz trijumfa na Jadranu.

НЕСТВАРНА УТАКМИЦА У СПЛИТУ: Партизан се мучио, Нанели тројком донео победу црно-белима (ВИДЕО)

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Hrvatski klub igra sjajno u poslednje vreme, pre ovog susreta nalazio se u seriji od tri vezane pobede u regionalnom takmičenju i poznat je kao tim koji pruža odlične partije kao domaćin. Budućnost je primera radi poražena napustila parket dvorane na "Gripama", dok je Crvena zvezda morala da se pomuči da dođe do trijumfa.

Upravu su ovi mečevi bili jasan signal da će crno-beli morati dobro da se oznoje ne bi li trijumfovali u Splitu. Na kraju su izabranici Željka Obradovića to uspeli da urade, ali uz dosta muke.

Koliko je meč bio izjednačen najbolje pokazuje činjenica da je najveća prednost bila +8 u korist Partizana - 11:19, stečena sredinom prve četvrtine.

Odbrana Beograđana nije bila na nivou, posebno u prvom poluvremenu koje je pripalo gostima - 47:48. Očekivalo se ipak da će crno-beli u drugom delu susreta uspeti da slome otpor rivala, ali domaćin je igrao odlično i nijednog momenta nije ustuknuo pred favorizovanim rivalom.

Dominik Mavra i Tristan Vukčević/FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Veliki problem za Partizan na ovom meču predstavljala su slobodna bacanja, promašili su ih čak četrnaest - 21/35 (60%).

Završnica je bila za infarkt. Split je igrao odličnu odbranu, gosti su došli do 90:93, poenima sa linije penala. Onda je Mavra pogodio uz faul, a potom i realizovao slobodno bacanje. Crno-beli nakon toga nisu iskoristli napad, pa je za domaće ostao ceo napad. Opet je Mavra uzeo stvari u svoje ruke i prodorom došao do novih poena na 6,5 sekundi do kraja.

Uzeo je Obradović tajm-aut i napravio specijal za Nanelija koji je pogodio četvrtu trojku i vratio prednost Partizanu. Splitu je za realizaciju ostala 1,5 sekunda do kraja. Mavra je probao iz velike daljine i nije bio precizan.

Propisno se vicešampion ABA lige potrošio na ovom meču, a sledeće nedelje ekipu iz Beograda očekuju duplo kolo u Evroligi - gostovanja Virtusu i Armaniju, pa onda i večiti derbi sa Crvenom zvezdom u regionalnom takmičenju u "Areni".

Goste je do trijumfa predvodi Džejms Naneli sa 18 poena, pratio ga je Dante Ekzum sa 15. Na drugoj strani Šenon Šorter je brojao do 25, dok su Dominik Mavra i Tajrel Nelson postigli po 22.

Partizan sada ima učinak 18-2, a Split 8-12.

BONUS VIDEO: "Muzičko" zagrevanje košarkaša Srbije pred meč sa Grčkom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)