IZ RAZVOJNE LIGE DO TITULE U ZAKUCAVANJU: Meklang ispisao istoriju serijom fantastičnih zakucavanja, Lilard najbolji "trojkaš" (VIDEO)

Novosti online

19. 02. 2023. u 08:37

NBA Ol-stars vikend nastavljen je u noći između subote i nedelje takmičenjima u veštinama, trojkama i zakucavanju, a zvezda večeri bio je, po prvi put u istoriji, košarkaš koji je na Ol-stars vikend došao iz Dži lige, bez ijednog odigranog meča u Ligi.

ИЗ РАЗВОЈНЕ ЛИГЕ ДО ТИТУЛЕ У ЗАКУЦАВАЊУ: Мекланг исписао историју серијом фантастичних закуцавања, Лилард најбољи тројкаш (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Reč je o novom šampionu u zakucavanju, 24-godišnjem Meku Meklangu, doskorašnjem članu Delaver blu koatsa, ekipe iz Dži lige (ranije poznate kao Razvojna liga). Delaver je od 2013. godine filijala Filadelfije siksersa, za koju je Mek potpisao i u čijem dresu se pojavio na viekndu, a tek treba da debituje za novi klub.

Meklang je 188 centimetara visoki plej koji je igrao za koledže Džordžtaun i Teksas tek, a 2021. je izašao na draft na kome nije izabran. Karijeru je nastavio u Razvojnoj ligi u kojoj je bio Ruki godine 2021, a u međuvremenu je odigrao samo dva meča u NBA, po jedan za Lejkerse i Bulse.

Za titulu najboljeg u zakucavanju borili su se, osim Meklanga, i Kenjon Martin Džunior (Hjuston Rokets), Trej Marfi Treći (Nju Orleans Pelikans) i Džeriho Sims (Njujork Niks).

Niko od njih nije imao nikakve šanse pored omalenog pleja. Meklang je prvi u istoriji dobio sve tri "pedesetice" pošto su mu u finalu svih pet sudija (Džamal Kroford, Lisa Lesli, Karl Maloun, Harold Majner, Dominik Vilkins) u sve tri runde dali čistu desetku.

Takođe, prvi u istoriji je koji u finalu ima stoodstotan učinak, pošto je sva zakucavanja izveo iz prve.

U takmičenju u trojkama pobedio je Demijan Lilard sa 26 poena u finalu. Posle prve runde najbolji je bio Tajris Haliburton iz Indijane sa 31 poenom, ali je u finalu podbacio i zabeležio samo 17.

Treći učesnik finala bio je Badi Hil, takođe iz Indijane, a u prvoj rundi otpali su Lari Markanen, Džejson Tejtum, Tajler Hiro iz Majamija, Džulijus Rendl i Kevin Erter. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)